January 15, 2011

segmen BEN ASHAARI! masihkah kau ingat?!


assalamualaikum semua. 
kali ni, untuk pertama kalinya, atoo join segmen blogger ben kita ni.
segmen: masihkah kau ingat!?


segmen ni senang je. korang perlu share sejarah kelat manis blog korang tuh.
sape yang lalu lalang kat blog korang? sape yang buat onar kat blog korang?
kutukan dan kejian? sesusah sesenang. blogger pertama yang meninggalkan komen. 
bagaimana korang bangkit kembali? kengkawan yang sering memotivasikan korang.
 dan macam macam lagi. haa.. menarik kan bunyinya?

so, ini dy cheritera aq islam bermula...

mule-mule atoo melibat dalam blog ni untuk suke-suki. yelah, time tuh, baru dapat berukband. 
online macam-macam sampai dah tak tawu nak online ape. then, bile dah bace blog orang laen,
 keinginan tu ade. first blog atoo, cerita pasal diri atoo. atoo suke tengok orang. then atoo
 masokkan dalam blog. rase-rase sape je lah yang nak bace cerite merepek cam tuh kan. 
time tuh pon follower cume membe rapat atoo. tak sampai 10 pon. yelah, dorang kate 
blog tu entah pape je.

kutukan? perlian? hahha, banyak yang jadi tukang komen kat mulut.
 dorang kate tulis blog tu bukan nya dapat ape-ape. buang karen aje. 
nak kena edit sana, edit sini. menyusahkan. macam-macam lagi lah atoo dengar time tuh.
 semangat blog pon makin tenggelam. sob.. sob..

okay, do i care! hahha. lantak lah depa nak kate ape?
atoo nak tulis. dan tulisan atoo tu dibace, bukan "i follow u, u follow me"
atoo memang kureng cikit dengan trademark blogger baru sekarang ni.

dan blog yang buat atoo terus masuk dalam blog ni,
blog mr khairul. entri dy sumer best-best. tak banyak iklan, dan kalau dah bace tuh, mesti 
nak bace sampai habis. banyak gak la tips nak jadi blogger yang baek. atoo tabik laa, dy 
boleh buat reader nak bace sampai habis. fre-fre, jengah la blog mr khairul tu. 

nasihat? pade atoo. nak jadi blogger ni mesti ade pendirian tetap.
jangan mudah dengar kate owang laen. pastikan penulisan korang tu janganlah wat 
pembace naek bosan bace. dan bile korang dah masok dunia blog, pecayelah.
 blog bukan sesuatu yang menbuang mase.

okay blogger ben. atoo dah siap satu karangan! 

~ pasni nak gi mam la. sape-sape belom makan meyh kita jumpe kat 
blok f, atoo banjer... offer untuk hari jer..>.<~

6 comments:

d_tieah said...

Betul3..
Blog tu takde lah buang masa pun..Sbb kdg2 kite dpt tau mslh org, pglmn phit manis dan kdg2 boleh belajar gak sesuatu yg baru kan?

aq islam said...

d_tieah, awak betol! yg takde blog tak boleh maen cakap kalu dorg tak tawu...

sicomot-comel said...

haa..
teruskan berblogging ye:)

SEMANGAT!yeeehaa ~

aq islam said...

@sicomot, yaeh! hiduo bloggerrr...

Lulu caldina said...

yeah...semoga terus maju jaya dalam dunia blog...

Ask said...

Salam..
Singgah sini n follow u..
Aku pn join segmen nie ^.^

Jom tgk aku anak mak..
http://renunganask.blogspot.com