January 20, 2011

saya pelajar kolej unikop...


assalamulaikum semua. 
hari ni thaipusam. 
selamat "bercuti" lah kat depa yang tak sambot tuh. kalau kat tempat atoo ni, sape yang tahu mesti faham. draipade nak keluar jejalan, jadi keluar buang mase. hehhe, jangan marah. so, hari ni atoo nak join segmen pelajar kolej oleh blogger bpm. dah lame dah atoo usha blog ni. cume nak join tu tak beberape sempat. dan hari ni, ade free cikit. jom la ramai-ramai join. kaci penuh kotak komen blogger bpm ni.


cara nak join senang jer.

           1. link kan entry ke blog ini... klik > ondaway, lepas atoo post ni..
           2. tajuk entri 'saya pelajar kolej..." (gantikan nama kolej anda belajar) >
               betyesz, macam tajok entry kat atas tuh..
           3. gambar anda bersama rakan kelas, sekurang-kurangnya sekeping. >
               yang ni, kejap atoo selongkar lappy ni dulu.

yang ni boleh rasenye. time insaniah (ldk). time ni atoo baru sem1. budak baek la time tuhh. sekarang lagi baek. hehhe. atoo yang mane? gegurl yang paling skema dengan spacky tuhh. nak gelak? jom gelak sampai guling. atoo tak marah. memang atoo agak skema lah dulu.-pengakuan jujur...

4. nyatakan anda belajar di kolej mana? kursus apa? bila masuk dan bila akan tamat belajar?
kalau kita tengok gambar kat tas tuh, terang lagi nyata name kolej atoo kolej unikop. kolej ni kat area gombak. atoo rase ramai lagi yang tak tahu kewujudan kolej ni. almaklom, kolej atoo ni tak femes mane. atoo sekarang tengah amek diploma bussines management. jadi budak bussines la plak. sekarang atoo sem3, lagi dua tahon. dalam 2012 atoo habiskan dip kat sini. insyaallah.

5. ceritakan pengalaman pahit manis anda semasa belajar yang anda tidak boleh lupakan.


pengalaman? meh atoo icter, memang gelak guling-guling lah time tuhh. mase, kelas bel311. kelas atoo dengan lecturer miss ******. kami diberikan tugasan macam biase. bile dah siap, pass up la. tapi hari tuh, nak dijadikan cerite miss kami tuh, datang kat tempat student nak tanda paper.
time beboring tuh plak, ade la budak kelas atoo, bukak cerite pasal monafendi. korang mesti tahu kan keseraman kisah tuh. si ayie tu kate, kengkawan dy nampak kelibat monafendi kat depan bekas rumah dua tuh. citer itu, citer ini. dan si ina plak, tunjuk kan kami picture rumah monafendi kat phone dy. lagi nak bulu roma kejap. nak dijadikan story, ade plak seorang student ni masok kelas kami. tibe-tibe plak tuh. tanpa beri salam. jalan terus duduk. pandang kami macam kami buat salah. terkezut satu kelas. terus senyap. si raja, siap jatuh terdudok. terkezut nampak hantu katenya. memang seram plus pelik.

miss kami yang comel tuh, tanya la dia sape? rupenya dy student. kelas dy lepas kelas atoo. dengan gentlewoman, dy cakap tak perasan ade lecture kat citu. dan dia blah. tutup je pintu kelas, kami pun masing-masing gelak guling-guling. bergema gak la kelas tuh kami buat. memang malu giler kalau jadi perempuan tuh. salah sape? tapi bile fikir balek, nak salah perempuan tuh. sape suruh masuk, bagi salam. main serbu, sendiri dapat malu. ish.. ish.. ish..

okay, siap satu segmen blogger bpm. selamt membace!

p/s; lain kali, nak masok kelas jangan lupe bagi salam.. >.<

3 comments:

hantu GiGi said...

salam perkenalan hantu GiGi dr UIA!!! aummmm!!

Mohd Ridhuan said...

all the best

Bonda Zahra said...

Salam perkenalan..done follow awak :)