January 8, 2011

santapan pelajar ipt- kaum hawa..


assalamualikum semua.

hari ni tak banyak story atoo nak share, sebab atoo d0k melangok tengok blog orang laen.
jadi silent reader,kejap. dan lepas proses rehatkan lappy kejap, (off kejap..hehhe) 
tertarik la plak satu blog post ni. blog Radio-Rare oleh encik Arif. 

" Santapan pelajar IPT..." for student lelaki lah..

dan kali ni atoo nak menjawab,

" santapan pelajar ipt- versi kaum hawa..."

kat cini atoo nak share story pasal tabiat @ka xtvt yang student "hawa" ni buat kat
asrama/ rumah sewa bile habis kelas. kate encik Mohd Arif, kira santapan. so, ni lah      
             santapan student pempuan.

1. assignment+buku- "nerd"nya budak pempuan! hahha. mane ade. budak pempuan 
akan beraskan semua kerja barulah buat pekare no2 tu. ataupun sambil 
assignment sambil online. girls, setuju tak? hehhhe.

 

2. ber"online..."- hehhee.. yang ni kira nom1 selepas pekare yang kat atas tu. pade pandangan 
atoo la. balek kelas, kemas diri.. on la lappy. bukak facebook, blog, twitter, 
friendster, macam-macam lagi lah. ade yang lagi dashyat, pewot berbunyi
 pon boleh lawan. terar tak? jangan marah ye girls..

  3. movie- okay, yang kat atas tu bagi mereka yang ade line tenet ok. tapi kalau hujan macam
 time sekarang ni, line pon tutt.. tutt.. tuut.. la jawabnya. ape lagi, on movie la plak. beli 
kacang+ kuaci bebanyak, layan movie dalam lappy jugak. bukan genre korea je ok!
 semua genre. seram, lawak, cintan, cartoon, english, malay.hindustan. semua. 
dan kat cini atoo nak tabik spring, kat roomate atoo ni. layan cite hindustan
 takde subtitle boleh nangis. bile tanye, ko faham ke dy cakap ape? 
sengih-sengih kambing.. entah? 
4. novel- orang kuat berangan je suke bace novel! atoo dah biase dengar dah ayat ni. atoo nak 
cakap kat cini, orang kuat berangan tu otak depa berguna. that means, bagus untuk 
perkembangan otak saraf. memang tak semua pempuan ni bace like novel,
 tapi once dy dah terjebak, dy akan bace, bace dan bace. dan mule lah nak prince
 charming dy macam hero novel kan? hehhhe...dulu-dulu ade gak la, sekarang dah tak ea!


5. game- owang pempuan pun ade game jugak. tapi takdelah sehebat  D.O.T.A. game yang 
ringan jer. boleh simpan dalam lappy. antara game yang femes: cooking dish, flatout, 
burger rush, gta, plant vs zombie, posh shop, sally salon. banyak lagi lah. tak pernah 
dengar? tanya je bebudak girls. mesti ade game ni dalam lappy dowang tuh.


top five ranking atas ni bagi pendapat atoo la. kalau ade yang nak 
 tambah rank ni, comment kat bawah >.<
selamat membace!

2 comments:

areripe said...

amboih, ya ka study dulu....
bukan facebook dulu ka.
haha!

aq islam said...

ye lah.. buka buku nak review dlu..
kj ape yg ade.. sembil fB..
hehhhe