January 28, 2011

saya nak dekan boleh tak?

assalamualaikum semua.

dekan-dekan-dekan? ape tu dekan? sape lah taknak dekan kan? tapi layak ke kita dapat dekan? semua orang layak ape? tapi.. nape still tak dapat dekan? aduhh, boleh fening pikir nape la tak dapat dekan. korang pernah dapat dekan tak? tapi bile ade orang tuh dah dapat dekan, dapat je terus-terusan. tak nak bagi peluang kat yang tak pernah dapat ke? macam senang dapat dekan. tapi nape tak pernah dapat?


ni dy pic anugerah dekan kolej atoo. panggil ape ntah, lupe. kalau korang nampak kat atas tuh,
 name Aimera Farhana. ni senior atoo punye. atoo pinjam la kejap yer kaq meer. 

banyak betol perkataan dekan. hehhe. ye lah, tak dapat dekan pon, dapat tulis entri dekan je yang atoo mampu. hehhe. yang tak tahu dekan tu ape, tak ape. meh atoo cerite. dekan tu sejenis "anugerah" yang diberikan pade student yang dapat pointer 3.5 and above. macam anugerah juare lagu tuh. tapi dekan ni ade kat kolej dengan uni jer. dekan ni tak boleh beli taw. tapi ade jer mangkuk-mankuk jamban yang kayak tuh, sesuke hati beli dekan ni. mentang-mentang kaya. maner boleh! kalau atoo dapat manusia tu, atoo sekeh habis-habisan.

tahu tak ape atoo nak dekan ni? of course nak femes trang tang-tang. nanti semua orang dok usha atoo. minta tolong ajar itu. minta tolong ajar ni. hehhe. heip! maner ade cam tuh! awak totally salah. awak didenda masok stor baiduri 10 hari!!! rasekan kau! sape yang bermimpi macam tuh, alamak sampai degree pon tak dapat dekan.

dekan ni ade faedahnya yang lebih baik. okay, amek contoh kolej atoo. atoo study diploma kali ni untuk 6sem. bersamaan 3 tahon. tapi kalau setiap sem tu atoo dapat anugerah tuh, nanti nak sambung degree senang. tak payah dok usha pinjaman sane sini dah. pinjaman tu plak yang dok usha kita. wanted la katekan.
tapi macam yang atoo kate tadi, kalau korang kaye. korang tak kesah kowt dengan anugerah yang takde nilainya ni. so sad. maka rugilah diri korang yang bername student.

atoo pernah dapat dekan? alamak, soalan cepu perak ni! hmm, jujurnya tak pernah. sob.. sob.. kecian kan budak ni. mungkin lain kali. tapi atoo pernah tido dengan budak dekan. hahha. itu pon nak bagitaw ker? duli ape atoo! nak dapat badi dekan konon. hahha. ape lah atoo ni. masuk air!

entry ni saje atoo nak buat untuk ingatkan diri atoo(tuan blog). @ka budak degil plus pemalas ni. sile ingat balik tujuan ko datang key_eL ni okay! jangan dok nak usha sana sini. berangan entah pape. dok nak lebih dari orang lain. fikir tentang ko nak jadi manusia ke tak lepas keluar kolej ni.

motif letak gamber ni? muke bebudak sememeh. skema plus senyum malu gitu.
  pinjam jubah makcik atoo. belum sempat nak berangan, dah kena snap.
atoo bagi korang gelak sampai putus urat gelak. padanmuke!

p/s: sob..sob.. kena marah.. tapi atoo janji nak dapat dekan gak satu hari nanti. 

No comments: