March 10, 2011

saye tak nak dengar pon...

assalamualaikum. hehhe. malam- malam pagi bute bawu dapat sempat nak hupdate hari ni.

takpe. asal nak update jugak. hari ni. hari bising sedunia. hahha. kenape? okay. dan hari ni dalam kelas. bising betol. entah ape cerite yang tak habis tu sampai lecturer atoo masuk campur. bile budak depan senyap, belakang pulak bising. suyhhh... suyhh... suyhh... senyap la dalam 5saat. then, macam pasar daa. hahha. nacib baek dia sporting. kalau tak, sudahnya kena halau la kami. tapi lecturer kami memang baik. hahha. (carry mark kasi naik...)

korang pernah tak hadapi situasi yang korang tak nak tahu pun. tak nak dengar. langsung tak hingin amik tahu. tapi, kite terpaksa amik tahu. terpaksa dengar. agak-agak macam ne nak elak? argghh, fahamilah atoo. mungkin ade antare korang yang tak dapat ape yang atoo cube nak sampaikan. okay. takpe.


senyap. bising. sunyi. tiga perkataan yang berbeza makna dan maksud. rasenye korang tahu semua perkataan tu. tapi pernah tak korang selami. hahha. merepek sudah. sebenarnya, atoo cume nak korang tak payah lah nak huhahuha nak cerite kat 2 orang tapi sampai satu kampung dengar. dan bile ade yang menyampuk.

mula lah nak cakap, "hissh, cibuk aje nak dengar." "tak malu ea, dengar citer orang lain." wait wait. yang kamu tu cerite bagai tertelan mikrofon, ape cerite. kalau tak mahu orang lain dengar, ceritelah dengan nada yang sepatutnya yang kena dengan jarak orang yang kamu nak cerite tu. alamak, ayat keling sat. hehhe. tapi faham kan? ketahuilah, orang yang menyampuk tu, tak hingin pun dengar cerite ntah pape kamu tuh. tapi kamu?

tapi bile bab mengate orang lain, boleh plak tawu nak slow-slow. perlahan giler. boleh plak? cehh, ape maksudnya tu? taknak orang lain dengar? ehh, maner ade mengate, nak share cerite supaye jadi pengalama. erkkk??!?!? boleh plak macam tu?? bukan ke masih ade yang mendengarnya. hmm, itulah namenya manusia kan. tak kan pernah habis nak puji orang lain. hehhe. atoo suke sangat bile kena puji.

atoo cume nak bagitahu korang ape yang atoo rase. atoo bukan nak buat blog atoo ni tempat cerite keburukan orang lain. tidak sama sekali. atoo cume nak korang tahu ape yang atoo nampak. mungkin nak tegur secare depan- depan atoo tak mampu. atoo minta maaf. ye. memang betul. tak semua orang perfect. tapi at least cubelah untuk menjadi perfect. kita tak dapat ape-ape pon kalau asyik nak sakitkan hati orang lain. atoo minta maaf.

p/s: atoo betul-betul minta maaf....