March 8, 2011

saye tertipu, tapi awak kena tipu....

assalamualaikum semua, salamat malam selase.

hi korang. hehhe, dah lame tak hupdate. sekarang ni memang payah sikit. celcom la. nak usha blog sendiri ni pon payah. adushh. tapi takpe. nak hupdate jugak. ehh, tapi malam ni dah start citer asrama asmara 2. ala citer abang asanara (shaz jazlee) tu ngan faezah elai. tak pernah dengar? tegok tv3 malam ni. hehhe. nak tengok tapi kat tonton je la. sob.. sob..

okay2. abaikan intro yang entah pape tuh. sebenarnya atoo nak share satu cerite semalam. belum basi lagi kan. citernya macam ni, lepas balik dari kelas arab. owh, kelas arab rupenye takde plak tuh. isshh, gerramm gak la. tunggu setengah jam. setengah jam. tapi rupenya lecturer tu takde. cuti. ishh, lain kali bagitaw awal-awal ye lecturer ku sayang. hehhe.

then, atoo ngan zue (as ussual lah) on the way balik to hostel tercinta. entah kenape kaki kami tu bergerak ke bangunan kolej. tub-tub, ditahan oleh seorang pak cik. muke suci plak tu. minta tunggu 2min je. sekali nak promote dominos piza daa. erk? otak atoo cakap tak payah dengar. tapi entah nape kaki ni nak dok dengar ceramah pak cik dominos tu plak.

ape dia cakap? nak pomote dominos. bagi diskaun. jimat. boleh beli banyak. bla! bla! bla! tak hingat dah. cakap laju semacam. atoo ngan zue yang pandai ni just angguk. ye. ha'ah kan je la. bajet faham sangat. tapi blur dah. dan atoo yang bearngonk ni, hingat dy budak kolej. macam budak om. al-maklom budak kolej sekarang ni masing-masing tengah nak buat bisnes. assignmnt nak kasi carry mark tinggi.

dan akhirnya suruh kami isi form kat citu. erk? buat ape plak? atoo yang tengah malas ni, suruh la zue yang tulis. tub-tub, dia tanye name sape? then kasi satu resit yang berjumlah rm20. ape?!? tadi kate tak de cakap berbayar. then kena bayar pulak. ape cerite ni? memang kami buat muke blur. hahha. tak bawak duet. duet kat umah. uma jauh. malas nak keluar balik bile dah masuk rumah. tu dia. hamek kau alasan kami. padahal zue time tuh memang bawak duet. hahha.

dan paling tak boleh blah, boleh plak nak salahkan kami. tak faham ape yang dia dok ceremah. tolong lah. tadi tak pulak kate kena bayar rm20. kau tu explain bagai hape entah. siap kate diri tu femes. semua orang kenal dia. atoo tak pernah nampak pon dalam tv? ade assistant cantek. cantek lagi nenek atoo uweeerrrkkk! dan yang paling tak puas hatinak buat orang laen salah, sedangkan dia yang explain macam keling. gerr...

dan ape lagi. kami cakap, tunggu la, kat sekian-sekian. kononnya nak amek duit kat rumah yang jaoh tu. dan atoo yang budus ni, bayar je la zue. takot la kononya. hehhe. dah nak on da way bayar balik. tapi, jumpe plak dengan heroin- heroin kami. hahha. thankz bebanyak kat ana, leya dan jihan. jumpe mereka-mereka ni, dan cakap tak payah bayar. balik je rumah buat tak tahu. habis cerite. ye tak ye jugak kan? nape tak terpikir.

kat cini contoh baucer. 
credit to cik amirrah zawani

zue cakap, dia dah isi form tu. siap ngan number phone. t, mestilah pakcik tu call kan? laa, tak payah le angkat kalau number baru masuk kan. ha'ah ye tak ye jugak. kalau tengah bearngonk, nak fikir jahat pon jadi baek. hahha. so, ape lagi. atoo ngan zue blah lah. balik rumah before pak cik dan makcik tu nampak kami. so, nak dijadikan cerite nak kenakan kami. nak tipu kami ea? kami tipu kamu dulu. hahha. padan muke korang!

dan semalam, zue cakap ade number baru masuk. that mean, pak cik tu ade la call dy. hehhe. mesti kami kena maki hamun kan. hahha. ade kami kisah? dan atoo bukan kate dominos piza ni jahat. bagi korang yang minat dominos piza dan kaki piza mungkin tak kisah la kan. tapi bukan kaki tipu orang macam mereka-mereka ni. hehhe. soory to say. atoo bukan kaki piza.

dan atoo ngan zue dah make promises tak nak lalu laluan kat situ lagi. just untuk minggu ni je. hehhe. takut terserempak. hahha. dan tadi kate membe atoo tadi, mereka-mereka ni macih ade lagi kat kolej.nasihat atoo, korang yang bijak- bijak ni, be aware dengan mereka-mereka ni. jangan jadi macam atoo dan zue. tapi kalau nak tipu dorang macam atoo dan zue, itu dibenarkan. hehhe >.<

p/s: memang rase bersalah kat mereka-mereka ni, tapi mereka? 
memnag tak patut...