March 10, 2011

fried mushroom villa baiduri

assalamualaikum semua, selamat hari selase.

walaupun celcom ni jeles sekat-sekat tak mau bagi atoo bukak blog. atoo tak kisah. hupdate tetap hupdate. hehehhe. tak sabar nak tunggu esok. atoo balek joho. im going to batu pahat. tapi kan esok dah tak turun bukit jalil dah. dah bertukar kat tasik selatan plak. tukar lagi. baru aje pandai jalan bukit jalil. ishh! ishh!

itu esok punyer cerite.  dan entri kali ni atoo nak share menu kedua villa baiduri kami. fried mushroom. hehhe. sape nak order called aje. time ni memang tak plan ape-ape pon. time kasih bebanyak kat mak cik atoo yang sanggup import dari johor cendawan ni. cendawan johor okay! finally dapatlah ubat rindu kat cendawan abah atoo. owhh, rindunyerrr...

sape tukang memasaknye? owh, itu of course la atoo. bebudak rumah atoo. jujurnya, atoo kureng la bab masak- memasak. belum khatam. belum ade minat. semuanya lah. terukkan anak dara ni. korang semua, jangan ikut perangai buruk budak ni. hehhe. tak lupe gak nak maceh bebanyak kat ain, mira cantik? una, dan semualah yang tukang kacau sehingga berjayenye menu kedua kita ni.

jom kita tengok bahan bahan nak goreng fried mushroom.

  1. cendawan... bahan utame kowt.
  2. tepung beras
  3. tepung jagung 
  4. telur.. sebiji, kasi rangup
  5. serbuk kari ikan... kasi rase cikit
  6. black paper+ garam... sesedap rase
kat cini ade cikit picture atoo nak share kasi korang tengok rupe fried mushroom after digoreng...


cendawan jangan rendam, tapi celup kasi bersalut sbelum nak di goreng...

taraaaa... kasi dua pinggan.... nyum.. nyum...

zoom dekat lagi... terliur plak...

dan selesai.. hehhee...>.<
dan, boleh la korang try fried mushroom villa baiduri....

dan yang paling penting fried mushroom ni tidak same sekali macam kat pasar malam kat tempat atoo. hehhe. korang yang pernah makan cendawan tuh, jangan la cakap fried mushroom ni tak sedap bile digoreng. sedap taw. cume kalau tak kena goreng nya boleh jadi pahit. dan weken ni balek joho dengan misi boleh bawak balik cendawan banyak-banyak cikit. nak goreng banyak-banyak. hehhe. sape nak rase, just datang villa baiduri. 

p/s: kalau jual ni kat kolej, ade orang nak beli tak? hahha... >.<

1 comment:

saya YANA said...

fuuhh.. sedap tu.. haha...