February 28, 2011

kelemahan saye tak terkira...

assalamualaikum semua, selamat isnin.

hari isnin, hari permulaan bagi hari baru untuk setiap minggu. camner hari isnin korang? mesti perkataan m.a.l.a.s tu terkeluar jugak kat pale ni kan. hmm, kalau dulu time sekolah, atoo paling tak suke hari isnin. al-maklum, kena diri ber-jam untuk perhimpunan. sebab sekolah atoo dulu sek kampung. mane ade dewan berbumbung. pastu dengar cikgu A sampai cikgu Z berucap. itu belom lagi bab-bab membace laporan kelas, pelajar, libaray, tandas... erk??!?! adakah? ehehhe. >.<

credit to encik google

so, kali ni atoo nak shared cheritera tentang diri kita sendiri. mesti kita selalu cakap, okay ape. cukup perfect dah tu. dan sesetengah mesti pernah cakap, mane ade manusia yang sempurna kat dunia ni. no body perfect la der!! rasenye memang kitaran hidup manusia. pernah cube untuk menjadi sesempurna yang mungkin. dan jugak menjadi yang tidak pernah sempurna. intro yang melaut kejap. >.<

kelemahan dan kekuatan memang perfect couple. kekuatan atoo? rasenye semua boleh pikir bile tengok perangai atoo. lagi-labi body atoo yang chu** ni. ahaks!! tapi kelemahan? saye mane ade kelemahan. memang payah kan orang yang bernama manusia ni nak mengaku kelemahan diri sendiri. dan mungkin kita akan dic0ll, L.O.S.E.R bile orang lain dah tahu kelemahan kita. oh damn it!! kau tu lagi very very the loser, sebab kau sendiri tak tahu ape kelemahan diri kau! hahha

kenape tetibe ade topik ni? atoo cume terfikir jugak bile ade orang tanya kat atoo, awak rase ape kelemahan awak? okay, terdiam sekejap. speechles. kelemahan? payah kowt kita nak bagitahu kelemahan kita tanpe bersebab. segan. malu. macam-macam perasaan. tapi bile kita dah bagitahu, nak mengaku pade semua, omg! semua akan pandang senget kat kita. pandang menyampah. tak suke! totally tak suka. T_t

atoo rase, 3 bende kat bawah nilah yang buatkan atoo sungguh annoying pada korangkan?

1. atoo tak suke tengok kejayaan orang lain. -ini bukan maksud atoo suke tengok orang lain jatuh. suke dengki sampai membomoh orang. bukan! that not me! sekarang zaman dah modern ye pak cik dan mak cik. atoo cume geram dengan diri atoo, nape tak boleh dapat ape yang orang tu dapat. padahal, kita semua same je. itu aje.

2. atoo susah nak percayakan orang lain -yang ini dari dulu sampai sekarang. percaye ke tak percaye. walaupun atoo dah kenal lame, orang itu. still ade, boleh percaye ke dia ni? arghh, memang tak ke mane la kalau susah nak percaye kan orang lain kan. susah nak terime idea orang lain. susah jugak rupenya nak jadi manusia. arghhh!!!

3. susah nak mulakan communicate -ini memang the big weaknes atoo. tolong la bagi atoo tips camner nak atasi big problema atoo ni. susah nak bertegur sape. susah nak mulakan perbualan. dengan ayat simple, saye kurang peramah. sob... sob.. sob.. dan ramai mule menyampah dengan muke yang rasenye patut dibagi makan kaki. booo...booo... jom kita baling telur busuk ramai-ramai kat blog dia!!!

atoo nak gunakan kuase veto atoo sebagai tuan tanah, sile lah korang tekan X kat hujung atas tuh. sebab tempat korang bukan kat sini. coretan ini tak layak untuk dibace oleh awak. awak terlalu hebat.

dan ini pule di antare yang atoo sempat dengar dan ingat lagi, bile ditanye soalan yang same.
1. saye selalu pikir oarang lain kate ape kat saye.
2. saye seorang pendendam.
3. saya lemah bab speaking-menspeaking.
4. saye lemah bab-bab nak manghafal-hafal fakta.
5. saye memang tak berkawan dengan mereka yang "annoying"
6. saye seorang yang pemalu.
7. saye cepat lupe!
8. saye pemalu dengan perempuan.
9. saye seorang yang careless.
10. saye susah nak mengaku kesalahan yang saye dah buat.
11. saye seorang yang nerves.
12. saye ni lampi banyak. (lambat pikap)
13. saye seorang yang ter"over" bile buat sesuatu.

tahniah kat korang. sebab dapat sedar dan berani mengaku kelemahan diri kita masing-masing. tak salah kalau kita sedar dan tahu siape diri kita yang sebenar. korang mesti pernah dengar, sayanglah diri kita dulu sebelom kita sayang orang lain. erkk??!?! poyoz plus annoy gile budak ni! tapi atoo tetap nak korang terdetik kan dalam pale otak sekejap. jangan nanti dah kena pijak kepale baru nak menyesal. >.<

dan bile korang dah bace entry ni mesti korang, perh siot ar budak ni!! semua nak story dalam blog! bajet bagus plak derrr... gerr!!! membuke pekung di dada!

sebab tu lah, atoo selalu ingatkan diri atoo, judge diri sendiri dulu baru boleh judge orang lain. dan sebab tu lah blog ni dinamekan cheritera aq islam. hanya coretan biase yang sudah tertulis untuk kite. atoo minta mahaf kalau atoo terlebih suda dalam coretan kali ini. atoo minta maaf... t_T


dan logo ni atoo nak tepek kat sini. supaye dapat blog ni kuat berdiri walaupun ramai menyampah.
dan kepade kengkawan atoo, kite kena be strong, berconfident untuk orang lain nampak kita.

p/s: atoo cume nak shared, tidak sesekali nak membuke pekung di dada... t_T