February 19, 2011

saye bukan sombong..

assalamualaikum semua, selamat  malam minggu.

tadi baru je lepas mam dengan roomates, idayu. thankz sudi follow atoo yeah! dan malam ni atoo nak share cheritera pasal, saye bukan sombong tapi saye cume segan.


mungkin kat luar sane, perasan kalau korang terserempak ngan someone yang korang kenal tapi nak pandang muke punye lah kedekut. siap tunduk semacam. panggil pon nak tak nak je toleh. kan kan? korang pernah tak hadapi situasi cam ni? ataupun korang yang berperangai camni? jujurnya, atoo kekadang camni. al-maklum pemalu sesangat.

dalam kalau kita tengok dalam satu lagi situasi, perempuan. kalau depa dok ramai-ramai. mesti hu ha hu ha bunyinya. tapi bile berdua, senyap. lagi-lagi bile lalu depan ramai lelaki. pemalu. tunduk kasi straight je jalan. tapi orang lelaki ni plak dok pikir, wei, hang tengok awek tuh. bajet hot la. porahhh!! tapi bile si awek-aweks ni dok say "hai", perempuan lain dok cakap plak dah, kau tengok minah tu. mengedik seyhhh...

dalam situasi ketige, lelaki plak. kalau dia ni sorang, okaylah at least berdua. lalu depan gegurl. siap kena usha, dowang just smile and terus jalan. gentlemen, betul tak? tapi kalau mamat yang pemalu, dia mesti bajet tengok telefon ade mesej or owang c0ll konon. nak cover malu dya. kan kan?

yang kat atas tu just situasi yang atoo nampak kat tempat atoo. dan atoo rase kebanyakkan perempuan ngan lelaki ni, tak banyak maner bezanya. bile dia sorang-sorang pasti dia akan control nsem, bile gegurl, dia pasti control ayu. dan bile deme ramai, bergeng-geng. haa, time tuh nak dok hu ha hu ha! bajet the cool geng la katekan. cool ke memekak? >.<


dan pade kengkawan dan blogger yang kenal atoo, jangan lah terlalu senang sangat nak judge atoo. atoo ni susah sikit lorh nak bagi senyum pade certain-certain orang. kalau dah rapat tu memang no hal la kan. dan kalau korang senyum, pasti atoo reply punye. donworry. sebab tu atoo suke tengok orang senyum. tak kira lelaki ke perempuan. sebab bile dorang senyum, atoo rase happy. terapi jugak lah untuk hilangkan stress. marah-marah... erk??!? betol what?

motif gambar kat atas ni? hehhhe.. i like he smile... lalalala...


he like, my smile... buweeekkk!!! 
abaikan boot chu kang tuh, >.< just nak show my smile...
payah taw nak buat smile macam abang-abang atoo kat atas tuhh..
then, kalau jumpe smile camni, jom kite ber"reply" smile... 

sekian, untuk merapu malam ni... >.<

4 comments:

gabanMorka said...

jujo...aku tersangat la sombong dan bongkak

yaya_flanella said...

dgn yaya jgn malu2 eh.
senyum. tak perlu kata apa2. ;)

me | is | aku said...

senyum sedekah.
senyum la selalu. nmpak lg comel :)

♥ nana i am ♥ said...

senyum itu satu sedekah :)
btw, hello hye atoo..hehe~
tak boley nak drop msg dekat your shoutmix laa T__T