February 8, 2011

tak semua kerja mudah...

assalamualaikum semua,

selamat malam selase. hah, buat ape tuh? tak mau nakal-nakal na...
tadi macam yang atoo myfirst time bawak kereta. fuhh, payah juga la nak bawak kereta ni.. clush, minyak, tahan, haduisshh! mane boleh terima dalam satu hari. tapi nak wat camne kan, itulah.. orang kata, tak semua kerja dengan mudah. betul gak orang kata kan.

okaylah, bukan cheritera tu yang atoo nak share kali ni. tapi tentang tak semua kerja yang kita buat kat dunia ni mudah. mungkin ramai kat luar sane, macam atoo gak. amek mudah je dalam ape-ape hal. selagi kita tak diherdik, dimarah, lagu tuh je la kan. hmm, itulah namenya m.a.n.u.s.i.a.

pade atoo, cume ade certain-certain kerja aje atoo amek mudah. hehhe. tapi untuk dapat the best result kena lah buat yang terbaek kan? ala, ko buat bagus-bagus pun, cam tuh je jugak orang pandang kat ko. pernah tak orang lain cakap cam tuh kat korang? orang cam nih, patutnya korang humbankan dalam tong sampah. hahaa, kejam nya. biar lah!


kan senang kalau semua kerja kat dunia ni, mudah cam abc. tak payah nak sesusah nak fening-fening nak wat kerja ni. nak wat assignment ni dengan petik jari je. nak duit, petik jari. sekelepot jatuh. arghh! dunia fantasi atoo memang cam gitu. bayang jer dah dapat. hehhe. dunia fantasi korang? menipu lah kalau takde kan.

tapi kenyataan dunia ni, tak semua kerja mudah. wei atoo, sekarang ni nak ieyak pun bak kena bayar. ape cer? hahha, itulah duniawi kita kan? rase-rase mungkin tak kita ni dikuasai duit? kalau kita nak menuasai duit pon boleh juga kan? owh, duit. itupon satu kerja jugak. kerja nak cari duit. hehhe.

nampak tak permainannya? permainan manusia yang manusia sendiri tak hamik peduli. korang sedar tak semua ni. atau sedar tapi buat tak sedar? hapa kamu ni atoo, melalut malam-malam buta ni? hehhe. atoo sendiri tak tahu ape dah merasuk otak pale atoo ni. atoo just nak share ape yang atoo pikir dengan korang. sharing is caring kan, ayat budak-budak zaman sekarang ni.

p/s: korang dah wat mgt sampai mane ea? jom kita overnight wat mgt... >.<

No comments: