February 2, 2011

ape beza ktm ngan lrt?

assalamualaikum.

ape kabar semua? dah lame bebenor atoo tak hupdate blog ni sejak balek dari key_El arituh. atoo seribu kali minta maaf. atoo bukan sengaje. atoo minta maaf. dan atoo nak cakap terime kasih bebanyak yang sudi jengah kat blog aq islam ni. sudi jadi follower blog yang entah pape ni. kalau ade mase fre atoo balas balek kunjungan korang. i will promise.

sabtu sampai ahad ni, kira-kira dalam seminggu jugak lah cuti mid-sem kali ni. cuti korang mesti best kan. cuti atoo? base-base je. bukan atoo tak suka jumpa family atoo cume tak suka balek kampung. kirenya bohsan sungguh kampung tu. tak bersyukur? omg! bukan tak bersyukur tapi terlebih syukor kalau korang jumpe makhluk-makhluk macam ni. tapi takpe, tak lame pon jumpe dorang ni. sabar ye atoo.

tak mau sedih-sedih. atoo nak citer cikit kebodohan atoo time balek batu pahat arituh. nape lah atoo blur sangat ari sabtu tu? nak gelak. jom bace cerite ni.

atoo punye sengal tak tahu beza lrt ngan ktm ni memang tak boleh blah. bukan sekali ajar naek mende alah tu. dah banyak kali. dah berpuluh kali tanya orang mane satu lrt? mane satu ktm? mane satu yang kat tanah. almaklom, atoo bukan kaki jalan (cewahhh...). planning atoo nak naek lrt sentul timur straight terus ke bukit jalil. tub-tub, teksi yang atoo naek tu pergi bawaknya atoo ke ktm sentul. beza ea tempat tu. name aje lebih kurang. dengan bodoh, atoo main taram naek ktm. da lah lembab, slow plak tuh. terbehenti-berhenti. itulah characteristic ktm. hahha.


kate penjage tiket, adek kena turun bank negare nanti. omg! bank negare kat maner plak tuh? satu name je kat pale atoo time ni, Zati. roomate atoo. terus mecej dy nak comfimkan. dan naceb baek dy reply. gelabah gak la time tuh. memang dah berserah. dekat 45 minit gak dudok menunggu sampai bank negare. punyer lame, sedangkan jarak dua station aje. aduish.

dah sampai bank negare kena lah turunkan. buat pertame kali smapai bank negare, sorang-sorang. berbekalkan, info zati, atoo main taram je jalan. kate zati, dari bank negare ktm tu, tukar naek lrt terus ke bukit jalil. nak jadi cerite, tawaf 3kali gak la kat ktm tu. cari lrt kat citu. hahha. kebengongank giler time tuh. first time sampai situ okay. muke atoo dah setebal kamus dewan dah. tuhan aje yang tawu. dengan nak kejor mase, takut tertinggal bas. haduishh!! memang bad day.

sampai kat lrt, alhamdulillah. leganya tuhan aje yang tahu. terus kejar beli tiket. fuhh, lega. dan baru atoo sedar, beza tiket lrt dan ktm. nak gelak?


sumber gamber: credit to google

owh, lihatlah kedua-dua picture kat atas tu. totally berbeza tiketnya. lrt, tiket keras cikit. kalau ktm, tiketnya lebih kepade macam kertas cikit. sedikit kajian, fizikal tiket yang atoo kaji. miahahhaa...

dalam pukul5 lebih atoo jejak kaki kat batu pahat. plus demam dan batuk yang teruk gile, memang menyakitkan hati yang amat. kat batu pahat plak, macam yang korang tahu musim hujan. bertambah buruk, malam tuh, atoo diserang demam panas. arghh!!!   -ends the bad story...

nasihat atoo, korang jangan jadi macam atoo. of course la kan. nak pergi jejalan maner-maner, kena wat outline perjalanan supaye senang bile ade pobem. bajet pandai jalan, last-last ktm dengan lrt tak tahu beza. hehhhe. conclusion nye, ktm tu slow. dan lrt tu laju sikit. tapi ape plak beza komuter dengan lrt? yang satu atas tanah, yang satu atas langit? haaaa? fening-fening fening!

p/s: bile lah atoo nak ade honda jazz ni? kan senang nak balik kampung.. hehhe..

3 comments:

~PakKaramu~ said...

Saya dah follow blog ni, follow saya pulak

misz myza said...

xpe2, belajar dr kesilapan... bukan takat atoo je yg x dpt beza ktm n lrt ni, kwn2 i pun x dpt bezakan jugak.. terpakse la explain satu2... hehehehehe..

::fatihahanapi:: said...

ahahaha lawak toi r.. nak gelak r.. len kali chil tau. jangan cepat menggelabah ok :)