February 27, 2011

roti telur sardin villa baiduri


asalamualaikum semua,

selamat malam cik bloggerr,,,

dush! dub! dab! ramai-ramai ketuk pale budak ni... 
dah lame sangat dy tak hupdate blog dy, memang nak kena.

makkkk, ampunkan atoo. bloggerrrr, atoo minta mahap. truely sorry.
lappy atoo buat hal. dulu batery, dan sekarang charger la plak.
sape- sape yang tahu kat maner nak cari charger murah tapi berkualiti..
arghh, low yatt je la kan tempatnya. damn it!! jaoh la.. :(

so, tutup cheritera cedih. nak cheritera aktiviti weken kami di villa baiduri.
bukan outdoor tapi indoor. dan kami maen masak-masak.
menu: roti telur sardin villa baiduri.
simple bin maple, goal kami.

meh, atoo cecite cikit bahan- bahannya adalah;
1. roti- bahan utama.
2. telur- bagi salut kat roti untuk lembut time nal gulung.
3. sardin- jadi inti roti telur gulung.
4. bawang plus ikan bilis- kasi sedap cikit sardin.
5. limau- nak kasi berbau harum plus masam-masam cikit.

cara- cara nak buatnya adalah:
mule-mule, kita masak sardin tu la. campur bawang, ikan bilis, sardin.
kedua, salut telur pade roti dan goreng.
ketige, masukkn cikit inti sardin tu dalam roti dan gulung.

dan hasilnya,,,, taaarrrraaaaa.....


dunia student memang makan beralaskan paper. pakai buang. >.<
rupe buruk, tapi sedap. sedap hingga menjilat jari, wa cakap kat lu!


yang ni, tinggal cikit. nak kasi tengok kat korang how the inti sardin look like?
omputih cikit. hehhe >.<


dan yang ini, tinggal cikit. sisa membe atoo yang sorang tu. siti bukan name sebenar. tinggal cikit je, dy dah stop. katenye takut membe roti yang lain tu keluar balik. errkk??!! tak faham? faham-faham kan jela.. >.<

okay itu aje menu minggu kali ini. motif tunjukkan roti gulung yang entah ape-ape ni? kami nak bagi tahu dunia, kalau kami bertige turun dapur. diulang!! t.u.r.u.n.d.a.p.u.r. walaupun masak sesimple maple.

p/s: next weken kita nak masak ape plak ye geng memasak atoo? menu baru?
sape-sape ade menu-menu best boleh share kat atoo. nanty atoo masak. 
ops! atoo and the geng memasak... heheh..>.<

2 comments:

Anonymous said...

teringin nk knl ngan siti bukan nme sbenar..
nngggeeee

Dda Ly said...

wah wah panjang nye name die..anyway, thanks for sharing..leh cuba nih..hikhik

meh jemput ke rumah...
~schedule tweets~