February 25, 2011

beribadat atas katil?

assalamualaikum semua, selamat malam jumaat!!

T_t, rase macam dah lame bangat tak hupdate blog ni. hiyarrkkk!! gerr, ni semua gare-gare si celcom yang merajuk dengan atoo. maner taknya, time hujung bulan ni boleh plak nak mintak makan kenny rogers. memang tak kan dapat la kan? so, korang yang telah menjadi follower atoo, dan sudi menjengah cheritera aq islam, atoo hargai sangat-sangat. atoo minta mahaf sebab tak dapat bagi feedback buat mase ni. al-maklom kisah mengade-ngade celcom atoo ni plus atoo punye dashboard yang bearngonk tak habes! arghh!

jadi, berbalik pade topik atoo ni, mesti korang fikir lelain @ka kuning. ataupun tak faham macam atoo. beribadat? kan dekat mane-mane pon kita boleh beribadat asal niat tu ikhlas, kan? tapi kenape atas katil? erkk??!??!!

okay, meh atoo share cikit dari maner datangnya queation mengarut ni. tadi, waktu kelas ctu. ape tu? kelas agama kat kolej atoo. macam base poses pembelajarnnya. tengah-tengah tuh, ustaz tanye la kitorang. korang dapat pt(ptptn)? mara? erkk? dah pelik dah bile ustaz tnye pasal duet. ustaz nak ajak kami bersedekah. dia kate, bersedekah tu dapat pahala. betul tu. mane ade sedekah tak dapat pahala.

ustaz ajak kami bersedekah. setiap sorang sedekah rm100 dengan 16 student satu kelas= rm1600. cukup untuk belikan satu katil, hantar rumah dia. (hadiah maried dari student kesayangan). supaye boleh beribadat atas katil. seyesly atoo yang bengong ni tak faham. ye lah, ape kena-mengena yang kita orang belajar tu dengan belikan katil untuk beribadat? seratus sorang? erkk? memang tak faham. satu kelas gelak gedegang punyalah kuat.

dan bile ustaz sebut pasal banyakkan lah sedekah pade mereka yang nak dirikan masjid, nak ade anak... haa, barulah faham. lampi betol si atoo ni! hehhee >.< mendalam betul makne tu rupenye. ape lah ustaz ni. mintak katil kat kami. hahha. kat sini ade design katil yang atoo nak share. nak belikan? erkk? mungkin.. mungkinlah.. dalam mimpi je rasenyerrr... >.<


nak rase sembunyi-sembunyi, atau nak rase terbuai, boleh la pick design kat atas ni.. >.<


yang ni plak bagi yang nak melayar ke, yang sebalahnya, kalau nak merajok senang cikit nak belah katil tu...

yang kat bawah ni plak, design terbaik plus combine colour yang memang superb. kalaulah... jangan mimpi kalau tak mampu ye tuan blog! hehhe >.<






atoo plus gengbebudak kelas 3b, mungkin dapat senyum dan doakan dengan ikhlas, semoge marid ustaz berkekalan hingga ke akhir hayat. dapat anak then cucu then cicit. nak gerak kelate, ja0 sangat la ustaz nsem. hehhe... jadi hanya secebis doa tulus dari hati kami ni je yang mampu kami berikan.

p/s: bebudak 3b, dah study mgt belom? hmm, korang ade soaln bocor tak?
 share-share lah. tak baek kedekut ilmu. tuhan marah. hehhe >.<

1 comment:

padlie said...

selamba je ustaz tu request hadiah ye...
hehe..

Entry terbaru padlie: Padlie masa muda-muda [Part III]