June 15, 2011

toturial kek batik -cabaran minggu6

assalamualaikum koranggg...

"emakkk.. along, nak makan kek yang ade batik tuuhhh... hehhe, (mintak simpati..)"
"buat aje lah sendiri.. kan senang..."

resultnyer?
first time, ternyate jadi.. rupe buruk, tapi marvelleesss....
second time, milo tak cair-cair. jadi doh. hahha
third time, milo ketul-ketul. jedi gula-gule milo.hahha
nak buat lagi...? -surrender la mak... mak buatkan je la... hehhe

tu dia cite atoo ngan kek batik ni. atoo memang giler suke ngan kek batik ni. masalahnya itulah. tak pernah nak menjadi. first time buat tu pun, mak campur tangan. mak lepas tangan, halamak. kempunan la nak merasa. dan, atoo memang tak pandai la bab memasak ni. hehhhe.

eh, tapi kek ni lah satu-satunya yang atoo hingat sangat bahan-bahannya. meyh, atoo nak shared:


  • biskut marie
  • milo
  • susu pekat/ cair
  • mentega
cara-cara:
  1. Panaskan mentega didalam kuali, bila dah cair masukkan gula sampai cair,
  2. Susu pekat/ cair then masukkan milo kacau sampai naik bau sedap then masukkan biskut merry
  3. Gaul sampai mesra.
  4. last sekali masukkan dalam bekas / loyang tekan – tekan sampai mampat dah suam/ sejuk baru masukkan dlm peti ais.
=hasilnya...



pinjam abg guugle...

SELAMAT MENCUBEEE.....

okay, done.. sape nak buatkan untuk atoo.. hehhe..
dearest follower.. jom ramai klik ---> sini


p/s: takot tak jadi? hahha, resepi dh betul, cume...memang tangan atoo ni
tak pandai bab-bab memasak.. hehhe

1 comment:

nina ibunga said...

suka jugak ngn kek batik ney..dulu pernah try wat tp xjadi..so x buat2 da..hahahaha