June 22, 2011

Day 25 – Who are you?

asalamualaikum koranggg...

who am i?

  • atoo cume seorang insan biase yang suke menyusahkan orang lain. dengan kate lain, bile korang dengan atoo, ade aje la musibah yang datang. nak rase ape tuh malang, try hang out ngan pempuan ni. hehhe. 
  • atoo ni seorang yang egois tak habis. susah sangat nak mengaku kesalahan diri sendiri, sedangkan dah terang lagi bersuluh dia yang salah. so, jauhkan diri ande dengan pempuan yang serupe pempuan ni.
  • pempuan ni, suka sangat bercerite. tak kira dalam menulis or menaip. dia bajet, ramai aje yang membace ape yang dia coretkan. sedangkan, syok sendiri aje. tak boleh blah. hahha.
  • perempuan ni bajet bagus. dengan kate lain suke pandang rendah kat orang lain. kononya bagus sangat tapi hampeh. hoi, sedarlah cikit. kamu tu cume meminjam hidup kat dunia ni.
  • last, dia fikir dunia ni dia sorang hidup ke? sesuka hati nak buat ape. nak buat ape-ape tuh, cube lah fikir orang lain dulu. jangan nak sellfish sangat. suatu hari nanti, kau minta tolong orang lain gak.
walau ape pun orang nak cakap, perempuan ni tetap just go on dalam jalan hidup yang telah ditetapkan. dia tahu kalau semua yang berlaku tu, ade hikmahnya yang tersendiri. bersabar dan terus bersabar ubat kepade segala liku-liku yang tersedia.

dia tetap bersyukur dengan life yang dia ade sekarang. dan cukuplah untuknya, sempat melihat orang disekelilinginya tersenyum bahagia walau cume sementara. -maafkan perempuan ini.

p/s: kalau jumpe perempuan ni, kasi basuh dulu otak pempuan ni ea...

No comments: