June 10, 2011

Day 13 – Your views on drugs and alcohol

assalamualaikum semua...

olla..olla.. koranggg...lame betol entry ni tertangguh. tpi tak pe.

hari ni kita masok topik drugs and alkohol. ape kate atoo?

  • dua-dua mende yang atoo tak pernah jumpe 'the real'. hehhe. kalau kat cite tv tu memang la. tapi la kan, agak-agaknya, rase syok sangat ke lepas dah layan dua benda ni? yalah, korang yang dah layan mende ni, macam dah tal boleh lepas aje kan.
  • haram. satahu atoo dadah dengan alkohol ni haram sebab bende ni boleh menghayalkan kat manusia. bagi kaum islam la. kalau bagi kaum lain, mungkin bende ni boleh tolong depa realise tension. agaknya lah.
  • dari side lain plak, mungkin dadah ni ade advan nya. sebab dadah ni selalu ade kat dalam ubat. makin effective ubat tu, mungkin sebab kandungan dadahnya banyak. itu memang atoo tak boleh sangkalkan.
  • alkohol plak, selalu ade kat minyak wangi. makin wangi, makin orang lagi suka kot. tapi kalau boleh, elakkan lah gune minyak wangi yang ade alkohol ni. tak boleh buat solat.
  • ape-ape pon drug ngan alkohol ni ade elok dan tak eloknya. kita sebagai manusia ni kena tahu guna dengan sebaiknya bukan menyalahgunakannya. 
okayyy! done.

No comments: