June 17, 2011

Day 20 – The meaning behind your blog name.

assalamualaikum koranggg...

kali ni atoo nak cerite sejarah blog atoo yang satu ni. tiada yang kedua. cehh, macam bagus sangat plak, siap ade sejarah pelbagai. ehh, memang of course! -melalut sat..

semua gambo nak disumbatkan. first time nuat header la katekan...

first time atoo terjebak dalam dunia blogger memang kosong. name blog pun skema sesangat. kalau korang hingat la, blog cerite dunia aq islam. still lagi dalam link yang same taw. dalam beberape bulan aje rasenya, atoo tukar lagi. yalah, budak takde pendirian tetap memang lagu ni.

yang ini boleh jugak la. buat baru nak pandai adobe.

2nd name, cheritera aq islam. lebih mesra rakyat cikit titlenya. hahha. cheritera tu atoo choose lebih kepade tentang diri atoo yang suke bercerite tanpe bercakap. bergosip tanpe suare. lebih puas atoo ceritekan dalam menulis. yalah, fine. kalau atoo pot-pet pon, takde sape yang nak dengar. hehhe.

nape aq islam? itu name fesbuk atoo yang dulu. saje nak tricky sikit. tapi lame-lame, atoo rase macam name tu macam budak bajet dia sorang islam agaknya. blog nak aq islam. padahal, cerite dalam tu dok maner la sangat islamnya. so, atoo pon tukar jadi aq noor. that my name. jadi, cheritera aq noor macam kat atas tuh.

sesimple tuan blog. ahakks!

bukan ape, title aq islam tu berat rasenye nak atoo pegang dalm blog ni. blog atoo ni cume tempat atoo nak cerite dengan korang. pandangan atoo tentang satu isu itu. pandangan dari insan yang baru nak lihat dunia luar.

" sekadar coretan biase yang sudah tertulis untuk kita..."

dan ayat kat atas tu dah melambangkan kot tentang blog atoo ni camne rupenya. hodoh bebenor mahupun cecomel tuan blog. hahahhh. dak aih. blog ni cume coretan biasa dari orang biase.

dan untuk korang yang tertanya nape atoo selalu sangat sebut atoo. atoo ini. atoo itu. nape tak jadi hantu terus. hahha. dah biase sangat orang tanya macam tu. atoo tu singkatan name atikah tumin. a as aaatikah (sebutan kat depan.. aaaa), dan too as tumin (tuu sebutan kat depan). name bapak atoo lah.

awat pelik sampai lagu tuh? hehhe. semua ni kerja dormate atoo time sek teknik dulu. disebabkan name atikah ni bersepah sangat, dorang dok panggil atoo, atikah tumin. secare tak langsung, tumin tu lebih femes dari atikah. mane boleh kan. hahha. jadi dorang shortform kan jadi atoo. thanks bebanyak kat iera. name ni memang uniq kot.

okaylah, sekian untuk cerite hari ini.

adiossa... >.<

No comments: