June 15, 2011

Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite/same sex

assalamualaikum semua..

lima pekara yang cukup menjengkelkan pasal opposite/same sex?

  • suke merendah-rendahkan orang lain. 
type yang ini paling atoo menyampah haram kejadah. kenape suke bebenor rendah-rendah kan orang lain. kalau ye pon tak suke orang tuh, jangan la dok pi cakap pong-pang, pong-pang, lagi-lagi depan-depan. memang nak kena buang negara orang macam ni. 
  • bajet bagusss! padahal hancuss!
yang ini lain pulak pesyennya. sekali datang, cakap dia kalah perdana menteri kita bentang bajet. tapi hasilnya, dia dah angkat langkah seribu. yang paling tak boleh blah, bile dia buat muke innocent. sumpah, atoo menyampah. rase nak bagi makan kaki aje manusia lagu ni.
  • lari dari masalah.
ye. memang ramai yang tak suke bile masalah tu datang. atoo sendiri tak suke dengan masalah tu. tapi jangan la lari dari masalah. pengecut. cube atasi masalh tu dengan perlahan. setiap masalh kan ade penyelesaian nya, cume it take time lama atau kejap. jadilah, bertanggungjawab ye korang.
  • tak reti nak senyum.
yang ini memang atoo tak suke banyak-banyak. kita kenal, tapi lalu sebelah boleh plak wat muke retiss konon. awak tu public figure. ape salah senyum cikit. tak kena cancer mulut pon. tambah pahala lagi ada lah. right? okay, bagi yang muke mmg dah dianugerahkan masam tu atau mungkin tengah bulan mengambang, atoo faham. korang terkecuali. 
  • peminjam yang tak reti nak pulang.
bile orang dah pinjam barang ke ape ke, faham-faham la tahu nak pulang balik. ini buat barang tu, sendiri punye. siap boleh bagi pinjam kat orang lain. aduisshhh! ye la, kita yang memberi pinjam ni, mesti segan la plak nak mintak balik. tapi yang meminjam tu takkan tak faham. itu bukan hak kamu. berhingat bile nak meminjam tu ye.

okay. done untuk hari ini.

p/s: tiade kena-mengena antare yang hidup mahupun yang telah pergi..

    No comments: