May 23, 2011

Keghairahan Popular Di Dunia Maya -cabaran minggu3

assalamulaikum semua,

cabaran ni sebenarnya selang ikut minggu. tapi nak di jadikan cerita lambat join, rasenya boleh terus kejar untuk minggu ke-5 kan cik 100penulis.com? cabaran minggu ketige pasal dunia maya. lebig spesifik, keghairahan popular di dunia maya.

atoo tak tahu kefofular tu sejauh mane, tapi atoo nak cerita keghairahan femes dunia maya ni kat kawasan atoo. mase first time atoo dapat laptop sem1 rasenya. mesti nak ade tenet sekali kan? ape barang wifi kolj. tapi rasenya, dua-dua lembab. hahhha. ape yang paling femes sekali?


haa, myspace. "jangan lupe add aku, taw!" nak hampir satu rumah kena demam myspace. segale artis kat dunia ni nak di 'add' jadi kawan. comment itu. comment ini. siap berlawan sape yang paling ramai di'add'. kepopularnya kat mane? bile on aje, berpuluh-puluh new yang add plak tu lelaki, almaklom.. letak gamba ciut miut, kejop je dapat ramai kawan. kelakar plak bile pikir balik. dan time tu, fb tak bestl. complicated konon. bla.. bla.. hahha.

lepas beberape bulan...


twitter ni menular kat tempat atoo tak lame. sebab ramai yang cakap twitter ni tak best. ape yang tak best, atoo pon tak tahu. bagi atoo same je kepentinganya dengan myspace. kghairahan femes kat mane? hahha, bile artis-retisss ni twit kita balik, walaupun dah beribu kali kita twit dia.


sape aje manusia zaman sekarang ni yang takde fb. mase time umur spm dulu. rasenya fb ni semua korang pon tak femes sangat. yolah, kalau on9 pon mesti sebab nak isi borang upu. kalau tak pon tengok youtube. yang lelaki apalagi, dota memanjang. tpi bile dah masok zaman kolej, laju je ade fb. nak ngumpat itu, takpuashati dengan ni, hari ni gembira, rase nak belasah dia, macam-macam status keluar kt fb ni.


aha, yang ni kghairahan popular atoo yang terlampau. jujurnya, atoo join blog sebab atoo nak rase cool. geram bile tengok blog-blog yang hebat, tu yang ter'addicted' dengan laman sosial ni. nak follow me, nak widget penoh satu screen, nak kejar income tinggi, ntah pape je rasenya time tu. tapi bile dah setaon jagung berblog, rasenya bukan itu tujuan berblog. tak rugi kalau korang join laman social blogging ni. banyak faedahnya.

kalau dedulu lah, tapi sekarang pon ade lagi...


dan yang paling terkini, versi malaysia..


yang paling femes diantare laman-laman kat atas tu, youtube dah 1tube. kalau mase umor spm dulu, atoo layan youtube ni bile tengok video clip artis-retis kat dunia ni. tapi sekarang, macam-macam dah ade kat laman ni...untuk musim sekarang ni, rasenye keghairahan ramai blogger yang dah ceburi bidang vblog. ape-ape pon korang memang terbaik!

okay, done cabaran minggu3...

dearest follower, jangan lupe join!

aja! aja! fighting!

1 comment:

100penulis said...

eh tukar nama ke?

k entri dah masuk senarai.. maaf lambat sikit..