May 20, 2011

Day 3: my idea of the perfect first date

salam. semekom, semua.

day 3, entry pasal 'the perfect first date'. halamak! first date? tak pernah terfikir pon lagi. tapi untuk entri kali ni, atoo akan berfikir berhabis-habisan plus sampai masak tu ranggup.

simpati google

''
''
''
"
"
''
''
''
''
''
''
''
''  ''  ''  ''  ''  ''  ''
''  ''  ''  ''
''  ''  
''

1h0ur berlalu..

''
''
''
"
"
''
''
''
''
''
''
''
''  ''  ''  ''  ''  ''  ''
''  ''  ''  ''
''  ''  
''

  • bersiap sesimple-mimple.
sesimple mimple bukan bermaksud serabai atau bahase kampung selekeh. cukup bile orang kate, sedap mate memandang. tak sesuai rasenye nak make up tebal-mabal tapi make-up confident level. 
  • simple places.
ni cume suggestion atoo. tak perlu kot cari spesel sangat, baru first time jumpe. nak senang jumpe kat mane-mane femes places. kalau kedai makan pon cantek jugak. before nak jenjalan jauh kena la isik tangki perot tu dulu kan? tapi lagi tersangat la cantek bile, "eh, takpe. takpe. saye belanja awak." hehhe.
  • ber'ice-breaking' kejap.
seyesly atoo ni pemalu cikit. berat cikit mulut ni nak bukak bile jumpe orang yang tak kenal. jadi sesi ice-breaking ni mungkin boleh menbantu. tanya name, asal, tempat tinggal.. then.. hurmm.. pandai-pandailah kan time tuhh...
  • dok payah melalut politik.
haa, yang ni yang paling atoo tidak gemar sikit kot. kalaupun tak tahu nak cakap-cakap pasal ape, tak payah nak melalut kearah politik. sebab, sesungguhnya undi itu rahsia. hahha. be gentle la. bile dah tak tahu nak cakap ape, stop kan je la. ajak jenjalan plak.
  • jenjalan cuci mate.
haa, kan dah bagitahu. ajak jenjalan. tengok orang. cuci mate. jenjalan sambil hambik gambar ke. dah tak tahu sangat masok pusat game. hehhe. kalau nak main bowling, nak bagitawu dulu. atoo surrender la sebab atoo juare longkang. juare bertahan tuh.

  •  bawak membe
teman ni bukan penyibuk tapi teman bebual. sebab ape kena bawak teman? sebagai pnyelamat kalau kita ketandusan idea. hahha. seyesly, kalau bawak teman ni boleh 'cover' malu cikit ngan tambah cikit confident level.
  •  jangan dok nak pegang+usha telefon tu aje.
yang ni atoo tak suke bebenor. cikit-cikit tengok telepon. cikit-cikit reply mecej. aiks? pelik dah ni. nak cover malu ke dah berbini. simpang malaikat 44 kalau atoo terjumpe manusia ni. dah ade bini nak tambah lagi. 
taraaa...  entah ape lah atoo melalut kat atas tuh. dari tajok perfect first date dah jadi meraban first date. hehhe. berpeluh keringat dan berjam-rejam jugak la nak siapkan post ni. last-last tak banyak mane jugak yang tertulis. hakeeeeleh. tapi siap jugak la kan.

okay! done untuk cabaran day3
cabaran ape? kelik sini kalau nak tahu pasal cabaran 30 hari. 
salam takziah dari cheritera aq islam atas pemergian seorang blogger tegar. walaupun atoo tak kenal dengan tuan blog telordibasuh, kehilanganmu memang terase. Allah lebih menyayanginya. kepade ahli keluarge dan sahabat telor kuatkan hati. semoge kamu tenang disane, kawan. Al-fatihah...

No comments: