May 8, 2011

mak, maafkan along...

assalamualaikum semua,

first of all,

selamat hari ibu sedunia...


selamat hari ibu,makk...

dan hari ni, atoo takde la sambut special.. (tengah kering) sambut base-base je. mungkin malam t, gi makan kat luar kowt plus gi shop cikit barang mak.. >.< nak hadiah spesel, along postpone dulu ea..

entry kali ni memang khas untuk mak atoo dan jugak mak-mak yang ade kat dunia ni. dan nak tempek banyak-banyak gambar mak kat cini.. biar semua tahu, kalau mak ni, mak along.. hehhee..

 memperkenalkan ini dia, Puan Normah bt Jaafar...

mak, along sayang mak. betol, along tak tipu..
mak, along tak pernah lupe...
 
ni is atoo tempek kat fb.. nak show off.. "atoo, ade mak... "

  • time nak pergi sekolah, mak selalu kejutkan. pastu siap panaskan air wat air mandi..
  • time along nak gi sekolah, mak selalu cium dahi along...
  • time along sakit perot nak gi sekolah agama. mak siap telepon cikgu, cakap along masuk kelas lambat cikit..(special case..)
  • time nak exam, mak mesti puase sebab nak along dapat jawab ngan tenang...
  • time mak nak basuh baju sekolah. mak bising sebab baju sekolah tu mesti lebam kat siku ngan lengan. "lain kali lipat lengan baju tuh.."
  • time along gado ngan mak. mak siap datang kat along mintak maaf, sedangkan along tahu, along yang salah time tuhh..
  • time kena marah ngan abah, mak mesti protect along walaupun along yang kepale batu..
  • time abah belasah along. emak yang tahan badan mak, walaupun time tu along yang buat hal.
  • time along nak masuk teknik, mak gembire. (yelah, anak pertame yang nak masok sekolah asrama..)
  • time along suke cakap kuat-kuat ngan mak. mak, maafkan along ye..
  • time along sedih, mak ade nak dengar cerite sedih along.. time along gembire, mak ade untuk same-same rase kegembiraan along tu...
  • dan banyak lagi yang along takkan pernah lupe mak..
mak, along mintak maaf. sebab sampai sekarang ni along masih belom boleh balas semua tuh mak. along cume boleh dengar setiap kali mak sedih, along tak dapat menbantu. along tak dapat buat mak selesa untuk sekarang ni. along minta maaf, mak. mak kena ingat, kalau macam ne sekalipon orang buat kat mak. along sentiase ade untuk mak. dan mak terlalu istimewa buat along.

mak nak tahu tak. kat cini atoo nak pecahkan satu mimpi sedih along yang along tak pernah lupe. 

along menangis dalam mimpi sampai along sedar mak. dalam mimpi tu, mak pergi. pergi tinggalkan along untuk selamanya. buat pertame kali, mak pergi dari hidup along. along memang tak boleh menerimanya. along tak tahu. semua orang dalam mimpi tu, nak buang segale barang yang ade kaitan ngan mak. along sedih sangat mak. along memang tak kuat untuk kehilangan mak. dan nasib baek semua itu, hanya mimpi.

tak mau sedih-sedih dah. along promise kat diri along sendiri. along akan jaga mak hingga akhir nafasmu, mak. dan along harap sangat dapat hantar mak gi buat umrah dan haji suatu hari nanti. itu janji along mak. mungkin tak banyak along dapat berikan. tapi along harap mak bahagia...

mak, along sayang mak sangat-sangat. 

"Ya Allah, berikanlah hambumu ini peluang untuk membahagiakan hidup seorang insan bername ibu sepanjang hidupnya dibumimu ini... amin..."

untuk korang-korang yang sudah kehilangan insan yang bername ibu, atoo sedekahkan al-fatihah.. sesungguhnya, Allah lebih menyayangi mereka. kita disini, hanya perlu titipkan secebis doa untuk kebahagian mereka disana.

 p/s: mak, tak mau sedih-sedih lagi ye mak!!!

No comments: