May 19, 2011

Day 2: my favourite movie

assalamualaikum semua...

hari ni nak story pasal feveret movie. nak citer pasal movie ni, sejujurnya atoo bukan kaki wayang sangat. kalau terase nak tengok wayang, barulah kaki ni menapak ke sane. kalau tak, haram nak jejak wayang. hehhe. "i'm sorry"

movie. secare mate besar, atoo kureng la layan cerite sad-sad story. dari citer melayu, cine, korea, indon dan hindustan. semuanya atoo minat yang comedy tambah cikit cintan-cintun. kalau citer thriller, itu kena tengok pelakon nya. hehehh. atoo tengok movie sebab nak hilangkan kebuhsanan, tetibe cerite sedih-sedih. menye'spoil'kan je nanti. tak mau-tak mau.

dan feveret movie atoo buat mase dan tika ini... yang latest..


Cun by Osman Ali

meyh atoo kasi trailer cikit:

video

rasenye dah ramai yang tengok citer ni. hehhe. amacam? walau sesetengah ade yang cakap cam base je. tak lahh. gandingan remy ishak ngan maya karin dalam cite ni menjadi. jujur la, atoo bukan peminat remy ishak. tapi bile watak dia kat dalm movie ni, terminat cikit la. hehhe. dan maya karin, memang solute la.

sinopsisnya bile 'hero kampung' cube try-test awek glamour. perwatakan awek kL yang glamour tapi dikekelilingi oleh mereka-mereka yang tak de perasaan. cara nak lari dari masalah, awek tu sembunyi di kampung. berjumpalah ngan hero kampung yang nakal tapi baik hati.

buat mase ni rasenya dah dekat 5,6 kali jugak la atoo layan citer ni walaupun dah tahu endingnya. hehhe.

korang yang belom tengok, tengoklah. gelak sampai habis.

nak dowload pon dah boleh.. kelik sini

okay! done untuk cabaran day 2.
cabaran 30 hari. sempat lagi kalau korang nak join.

No comments: