July 19, 2011

mak cik ni betul-betul meng'annoying'kan aku!

assalamualaikum korangg..

entri kali ni atoo nak ngumpat makcik sebelah atoo. mula-mula nak mintak mahaf dululah.. hahha, bukan nak ngumpat. cume nak share satu pengalaman yang cukup annoying sesangat. dan kalau boleh, korang jangan la buat peragai buat orang laen nak tampor laju-laju ye...

macam base, setiap kali nak balek kampung pasti ade story yang bikin atoo sedikit arghhh! citer ni berlaku dalam bas. kalau balek sorang, of course la single seat kan. dan atoo yang tak bertuah sangat ni dapat single seat tingkat bawah. kalau yang dah selalu sangat dapat seat bawah mesti dapat bayangkan.

pinjam cik guugle...

ade tujuh seat semuanya. atoo dapat belakang sekali. memang sungguh bertuah lah kan. mak cik duduk hujung seat belakang sekali. kira sebaris lah dengan atoo. atoo try jugak nak sedekah senyum cikit. mak oi! muke macam nak makan kaki.


itu baru cikit. kejap lagi dia dok ngulam gula-plum. kalau makan tu tak berbunyi takpe. ini sepanjang perjalanan plak tuh. cit..cits..citss... kejap-kejap, citss..citss.. berbunyi!! perlahan takpe, ini kuat plak. memang rase nak sepak laju-laju la makcik tu. dia fikir bas ni dia sorang ke yang duduk. atoo pon bayarlah. bukannya free!

pngalaman yang memang atoo tak kan lupe. dan hopely, korang yang kat luar sane, jangan lah dok buat perangai yang tak senonoh ni.

p/s: kalau korang jumpe makcik yang macam ni korang buat ape ea?

No comments: