July 9, 2011

undilah calon pilihan anda!

 assalamualaikum korangg....

walaupun satu hari mis nak hupdate blog, rasenye macam dah lame bebenor tak hupdate blog. haisshh! minggu ni mmg dasyat sungguh. dua test dalam mase dua hari. mmg giler pale berpinar sekjap pale otak ni.

dan paling terkejut, blog ni dah lain. sangat teruje plus macam blogger baru plak. hehhe. giler lain page nak hupdate ni. dan mintak-mintak takde pobem macam dulu-dulu ye cik blogger. dan atoo nak mintak mahaf banyak-banyak kat blogger yang dah dok komen blog atoo ni. tak dpat bagi feedback kat korang. tapi i will by time to time.

tapi cerite yang atoo nak share ni, pasal mpp. korang pernah dengar tak? orang kate, Majlis Perwakilan Pelajar. kalau tak silap atoo lah. bukan perhimpunan taw, tapi jom pi mengundi! mungkin time sem dulu-dulu, atoo maen taram aje tick sape yang namenye sedap. budak kecik lagi kononnya. dan tidak untuk sem kali ni. sape baek, atoo tick! kahkahkah!

pucuk pangkalnya atoo nak cakap. roomate atoo tercalon! bangga plus riak cikit kat citu. tapi atoo nak cakap, mungkin badi mpp tu melekat bile korang tengok pic kat bawah ni.



gambar ni time atoo join jadi fasi induksi hari tu. mpp kena pakai baju ejaw. dan yana ngan mira tu plak, dapat aura mpp kot. tu yang ber-ejaw semua. yana dah tercalon sem kali ni. mira tahun depan kot. sebab...line sesak. hahha. tapi menyesal plak rasenye atoo tak bergambar ngan korang. kalau tak, mungkin dah tercalon jugak kan? >hahhaa. perasan giler! 


dan calon yang lain, hmm, tak hamik pic la plak nak tempek kat cini. tapi, thankz bebanyak kat encik google sebab atoo jumpe ni. 'Undilah calon mpp anda!' boleh lah encik asad ni femes kat blog atoo plak kan? hehhe.


encik asad ni ade budak belog jugak rupenyerr. nak usha belog dia, klik sini. tapi tak yah risau lah. atoo undi kamu yow! hehhe. dan ramai kengkawan atoo undi si asad ni. tak percaye? tanya dorang la. dan comfim jadi mpp la. tapi kalau tak, cube lagi tahun depan. >.<

ramai student cakap, undi ni ntah pape lah. buang mase. kalau tak undi siap kena denda pelbagai. dulu-dulu la terfikir macam ni. hehhe. tapi bile fikir cara orang berilmu, undi ni macam pra-undi untuk kita tahu cara-cara nak undi yg sebenar time dah dewase betol nanti. camne nak buat undi hantu? camne nak undi betul? camne nak  undi mereka yang betol-betol layak? betul kan?

dan atoo wish all the best la untuk korang yang berjaye jadi mpp. tahniah! tahniah! tahniah! dan kalau dah jadi tu, jalankan tugas ande ye, sebab kami dah pilih anda sebagai wakil kami. hehhe. ape-ape pon, tahniah!

okay! done untuk citer hari ni.

p/s: sape lagi budak unikop yang ade blog, atoo nak usha ni... >.<

2 comments:

JIJI YU said...

lawo2nye

SheyPull said...

mari mengun di...:)


JOM singgah blog saya nak...BERSIH kew?