July 18, 2011

bile blogger cakap pasal CINTA?

assalamualaikum korangg..

ape khabar kepade yang tengah menbace ni? kepade yang menjengah kejap aje, harap semuanya sihat-walepatliat la yer.. dah lame rasenye tak hupdate ni. nak hupdate, kepale memang tak de idea. tambah sekarang ni atoo tengah giler citer korea. habislaahhh...

intro yang merapu sekejap. berbalik pade topik entri kali ni atoo dalam mood jiwang tak beberape nak karat. yolaah, tengah mood cintun citer korea, lagu ni la jadinya. sape peminat citer korea kat cini? angkat tangan tiru macam awokk! hahha.


mesti ramai, eh semua lah yang pernah bercinta kan? ala berkapal-kapal tuh. tapi atoo lebih refer pade mereka yang belum pernah bercinta. masih suci. jangan fikir lain. suci mean hati tu belum pernah dijajah mane-mane sang pencinta. hahha. kenape korang single lagi ye? ade orang pernah cakap kat atoo,

 "wei, hidup kau ni boring giler. 24jam hadap laptop. so bored!"

aiks? dia lebih tahu hidup atoo dari atoo sendiri ke? hahha. lawok-lawok! hidup korang yang berkapal tuh, best sesangat amat ke? berabis duit aje atoo tengok. hahha. mungkin tak semua macam ni. okay, atoo tak nafikan tu.

korang yang masih suci dari cinta mesti selalu alami situasi cam ni kan? itu baru sikit. kalau atoo nak citer semua, alamak panjang bebenor la entri mengarut ni karang. masing-masing kan ade destiny yang memang dah tertulis. ape kate korang just follow the road without belok-belok.

ape pandangan atoo kat cinta ni? cinta ni macam make someone tu happy dah cukup buat si pencinta tu bahagia. tak kira lelaki atau perempuan, bile dah terkena penyakit angau ni, senyum dia sorang-sorang. doksah nak tipu atoo la. dan time tuh, mesti. "you jump, i jump..."


mencari? ramai orang cakap, kite kena mencari. kalau nak tunggu alamat kiamat la dunia. atoo nak kate, atoo kurang kenan dengan statement ni. semua tu bukan ke dah tertulis. kita cume perlu ikut jalan kita. semua tu pasti datang. cume lambat atau cepat aje timenye.sebab, atoo percaye. cinta tu datang sendiri. datang tanpe dijemput. dan time tuh, mesti korang kate, mimpi aje ni.

kita tak boleh cakap pasal cinta kalau kita tak pernah bercinta? sape cakap? hadoiyaiiii... entri orang tak pernah bercinta memang macam ni. cube kalau dia tengah bercinta, memey jiwang karat habes blog ni dikerjakan. ~~~~>mintak simpang malaikat44. subhanallah...

dan atoo nak bagitaw kat korang, hidup sorang ke, berdua ke, bertige ke, yang penting kita fun dengan hidup kita. masalah ape ke pobem tuh, memang tak asing la kan kalau sekejap-sekejap dia jengah kita. mane ade kat dunia ni senang tanpe ade masalah. kepade awak, semuanya sudah tertulis. awak tunggu je la ye...

~sekian, merapu malam ini...~

No comments: