July 30, 2011

first time jadi budak prop! -part1

assalamualaikum korangg..

mood hupdate sedang mai lagi tadi.. so, kali ni atoo nak share citer drama sem3 lepas.

tajuk: behind the scene Jika Hati Sudah Sudah
adaptasi: Willian Shakespears

picture kat atas ni segale barang prob yang bebudak prob buat demi drama. hahha.
pagar, taman, tempat panggang, pedang kuntut, tanjak, pokok hutan...
sikit picture time latihan. malam sebelum malam pementasan.. orang kate, selagi sempat. ececcecehh...
iena sbgai rosalind. first time belakon terus jadi heroin kawan atoo ni. yang pakai t-shirt putih tu, emmy sbagai duke marine. mak tiri yang jahat! yang ni lagi jadi lakonannya. boleh masuk ABP.
"go charles!! go charles!!"
ade scene betumbuk. yang bertudung tu, aiza sbagai charles. yang lelaki tu, jashaz. sebgai orlando. sang hero dalam drama ni. scene kat atas ni, dimane hero nak tunjuk keheroan dengan berlawan 'orang yang paling kuat' dalam dearah tu.
barisan pelakon. atie, iena, jashaz, yasser dan adam (name watak). yang adam tu, name sebenar mmang tak hingatlah...
 
antare barisan para pelakon yang lain...
latihan dah gempak, result? semua ni sebenarnya salah satu assignment kami bebudak drama. kena pilih satu cerite, pentaskan dalam 30minit sahaja. alhamdulilah, result boleh tahan jugak la.
haa, tangan tuan director dah terangkat tuh.. ala-ala pengarah berkaliber... (sile jangan mudah kat cini wokey!!!)
peace yow! dari tuan director... hahha
sekian. part 1, behind the scene Jika Hati Sudah Suka
sambungan part2, kejap lagi...

2 comments:

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

enjoy ye kuar ngn kawan2 ....:)



excellence!

farah hanim said...

hehee..sonoknye die ^_^