July 2, 2011

cerite pakwe setia, kekasih curang!

assalamualaikum koranggg...

korang bace dulu cerite ni...

credit; encik gugle

Setelah habis SPM... sepasang kekasih ingin melanjutkan pelajaran nya... tetapi si gadis ingin ke utara dan si jejaka mau belajar di selatan... Kerana kasih mereka berjanji untuk setia walaupun berjauhan...

Apabila berjauhan si Jejaka sering mengirimkan kabar kepada si gadis..kirim SMS 2,3 hari baru balas... kirim email seminggu baru balas... kirim surat sebulan baru balas... .Si jejaka pelik dengan perubahan si gadis...

Lalu bertanya dengan si gadis mengapa tidak membalas kabaran darinya... si gadis hanya membalas sibuk... Lalu berterusan la si Jejaka mengirimkan kabar yang tidak di balas... Si gadis semakin rimas dengan si jejaka yang sering mengirim surat, sms dan email... Si gadis mula bosan... dan mulalah si gadis berpacaran dengan kekasih baru... Si gadis berterus terang dengan si jejaka bahwe dia sudah mempunyai kekasih baru ...

Maka remuk la hati si jejaka... kekasih nya curang... Tetapi kerana kasih dan sayang yang amat pada si gadis... Si Jejaka masih lagi mengirimkan surat untuk memujuk rayu kekasihnya
kembali kepadanya... [adoi syahdu nyerr]..

Si gadis semakin rimas dengan kekasih lamanya... lalu dia mengambil gambar nya yang sedang mengucup mulut dengan kekasih baru nya itu dan mengirim kepade kekasih lamanya dengan menulis "saya sudah ade teman baru..jangan ganggu saya lagi!!"...

Remuk hati si jejaka apabila menatap gambar si gadis mengucup mulut kekasih baru nya... si jejaka amat marah... dan ingin membalas perbuatan si gadis nya itu dengan menulis di belakang gambar itu "Kehadapan Ibu dan Ayah ku... Anakda amat gembira belajar di sini... bolehkan Ayahda mengirimkan wang kepada anakda ini"

Dan gambarnya itu di poskan kepada Ibu bapa si gadis... .."puas ati aku... "


cerite ni atoo shared dari fb. mungkin ade diantare korang yang pernah terbace cerite ini. si jejake memang terlalu setia. tapi apakan daya si kekasih dah jumpe kekasih baru. tapi yang paling atoo tabik spring tu, care dia balas kat perempuan tuh. dan itu, tindakan yang bijak si jejaka! hahha

untuk si jejaka, bunga bukan sekumtum! right?

nak bace lebih detail, klik sini

No comments: