October 27, 2010

kau laksana bulan..

salam malam sumerr...


kali ni at0o nak share cite "kau laksana bulan".. drama tv2.. semalam la.. semenjak dapt wifi free kt kolej ni.. aduhai.. memang tak boleh lepas.. dan dan at0o yang gemar tengok cite melayu kt youtube.. hehe.. celcom broadban pun at0o dan lepas.. sape nak pinjam.. cakap je lah.. at0o bgi freee gune.. 


drama ni memang dah lame at0o usha kat tv.. tapi waktu kat tv tu tak sesuai,, alamk nyer at0o lupekan niat nak tengok.. tapi.. bile dah ternampak citer tu kat youtube.. hhehe.. berombak-ombak perasaan nak tengok citer tu.. line clear plak.. loading tak lame.. huuhuhu.. memang syok habis larr..


haa.. citer ni boleh dikatekan adaptasi dari novel "Kau Laksan Bulan" karya Aina Emir.. 




kalau tak silap atoo.. ni yang best ni.. karya kak Aina Emir memang tak pernah yang tak best.. boleh dikatekan semuanyerr at0o layan habis.. tub-tub novel ni di dramakan.. haha.. memang giler best..

bab pelakon nyerr.. memang boleh tahan.. heroin, Ayu Raudhah sebagai Adriana.. hero, Zulhuzaimi sebagai Firas, tambahan ade Fizo Omar, Ashraf Muslim.. Dian P.Ramlee.. dan banyak lagi lah.. Drama ni ringan jer.. ade lawak tambah jiwang karat cikit.. kalau tengok kat tv memang tak sabor nak tengok sampai habis..

pendapat at0o tentang citer ni? at0o like citer ni.. ringan.. yang penting happy ending.. itu yang penting.. kalu bab2 sad ending ni.. memang at0o dislike.. cite ni tentang dunia penulisan yang diterokai, merenyahkan perjalanan hidupnya. Terlalu banyak 'kejadian' yang membebankan semangat untuk teruskan kerjaya.
Pun begitu, dunia percintaannya tidak mudah seperti diharapkan. Ibunya mahu melihat Adrianna berkahwin cepat, namun harapan dan impian tidak pernah terjadi sepertimana yang direncanakan.

Syafik merupakan cinta pertama, namun terputus buat seketika. Kini lelaki itu kembali mengetuk pintu hatinya. Sementara Razif pula, cinta kedua yang meninggalkan kesan perit dan sakit hinggakan hidupnya terumbang-ambing, kecewa, seterusnya menutup ruang-ruang di hati untuk bercinta lagi. Firas, pemuda yang berbeza karakter daripada kriteria yang ada. Dalam begitu, lelaki itu mampu mengganggu konsentrasinya. Akhir sekali, masih ada Eizlan yang muncul secara misteri, pisiko dan mula menghantui hidupnya! 

comment at0o.. perempuan ni memang suke mempercomplicated kan bende yang simple.. haha.. bet0ol ke tak ayat at0o ni.. tapi faham kan..? korang faham bile korang tengok citer ni.. tak rugi lah layan drama ni.. percayelah cakap at0o.

tapi at0o puji sangat watak Zulhuzaimi.. Firas.. cool, macho, kelakar dan simple.. sempoi lagi.. tak nampakan pon dy seorang peguam dalam drama tuhh.. yang paling mahal.. mimik muke dyer.. muke  selamberr.. aduhh..  ade tak lelaki camni kat dunia luar sane..? teringin plak nak cari laki camni.. hehe.. walaupon kengkawan at0o cakap dyer tak lah nsem maner.. tapi mule Zulhuzaimi ni ade manisnyerr bab kata P.Ramlee.. hehhe dan pade Zulhuzaimi.. i'm yor fan.. hehe.. (kalau dyer terbacelahh...)

okalah.. sampai cini dulu citer at0o untuk kali ni.. at0o just nak share kan ape yang at0o rasekan best.. dan patot untok korang sumer tonton.. salam.. adiosssa...

sekian

No comments: