February 26, 2013

dah officially jadi budak segamat

#nowlistening: teman pengganti
#mood: satu harapan

bismillah. currently. yess. atoo berada di segamat. yes segamat. fullstop segamat. hentak kepala banyak-banyak. tetap kat segamat. cubit pipi. kiri. kanan. tetap segamat. redo. segamat. all is well. segamat. keep calm and carry on. segamat. 2tahun je. segamat. segaaa matttt. segamat...percayalahhh... 


hari ni, cukup tamat cerita pemantapan siswa yang tak beberapa nak sangat mantap la kan. sebab kan 2nd intake, so hari pendataran flow smooth je. tak ramai pun. tapi tapi tapi. tak berapa nak smooth bile jadi student degree ni, doksah terfikir nak menetap kat kolej ya. takdok rayu-rayulah. automatik berstatus nr(non-resident). argghh! 

encik xxx. dah deal. siap bank-in. siap turun segamat, nak tengok bilik. cakap pung pang pung pang.. makan senang dapat, bas senang dapat.. ade polis bantuan ronda.. then masa nak masok bilik, bagi bilik lain. sewa naik pulak tu. rumah? jangan cakap, macam rumah terbengkalai..#cakapkeling #janjimelayu tak boleh pakai.

tolonglahh. kalau dah tahu student nak masuk sekian sekian date. alert. facility lengkap. dah lah keliling tu hutan. nak alam sekitar sangat kan. hambiklah. seminggu lagi siap. ecceeceh... boleh ke? pekerja indon pun dua tiga orang. hishh.. 

disebabkan #janjikeling mereka-mereka, atoo dapatlah status menumpang. yes. lebih tepat merempat kat kolej bebukit sulok belingkung. tingkat3. bilik 230c. bukak tingkap je, nampak lah tiga scenes kat bawah ni. 


penempatan sementara. okaylah dari takde. dari sabtu sampai esok je. tamatlah kehidupan kat sini. itu pun kalau bilik sewa kat germen..tah tu siap sepertimana yang mereka-meraka janjikan. memang betul-betul nasib badan. kalau tak siap lagi, adakah kami-kami ni terus menumpang disini? bapa lame? adakah? huhh! apa pun tak boleh.

hari kedua berjalan macam biasa. owh, perasmian dn penutup i ponteng you. ehhe..malas yow. bukan ada info penting pun. hari ketiga? okay. ini sendiri cari pasal. akibat ponteng semalam. padan muka kaw! pagi ni sekali lagi miss satu-satunya program penting degree ni. pengecualian credit. arghh!! tidur lambat. telipon mati. tidur mati. mati terus baru tahu! haishhh!

seyesly, atoo tak nak bagitahu sesapa.. tapi kalau dah story kat sini, tak jadi rahsia lagi la kan. so, akibatnya kena la pi jumpa coordinater sendirikan..face to face. ini padahnya stay up tengok citer korea sangat kan. marathon 16ep yang dok bangga tu.. puihhh! sengal la kaw ni atoo.

esok. esok hari yang paling teruje. sangat-sangat. nak gerak balik batu pahat tercinta. even baru 4hari, ehhehhe atoo tersangat homesick lah. cehh, kononnya. padahal.. rindu nak bergolek-golek on9 atas katilku syurga. hekehek

kawan? hurm. tak de citer sangat. yang atoo dok nak geng dengan budak kolej sendiri je. even time kat kolej dulu cume senyum, itu pun jarang.. sekarang baru nak tengade nak kamcing. hehhe. nampak tak? tapi dorang semua ade partner masing-masing. dan saya masih lagi mencari. oh ho!

so, the moral value nya dari 4hari berkampung di dalam uitm segamat ni, tolonglah jaga masa. bersedia awal. dari segi mental dan fizikal. dah tahu takdapat hostel, cari rumah awal-awal. dah last min, memang macam-macam hal berlaku. dan dah tahu ade program, tidur awal. ini...huhh...fham-faham je lah. jangan jadi macam budak ni!

#psst: col tuan rumah banyak kali, tapi takdenya angkat. mungkinkah? setegehess!


sekian.
xoxo =D


1 comment:

Arry Rennwood said...

Owh..kt segamat gakker?..kwn saya dri kolej saya bnyk gak dpt kat Segamat, laki sorang, prmpuan 3..hehe..:D..cuma saya blum ada rezeki lg..uhuu