February 19, 2013

melangkah setapak lagi

#nowlistening: sahabat
#mood: degree

bismilah.

arghhh! tinggal berapa hari je lagi mase yang ade untuk melepak-lepak, bergolek-golek ayam golek dibilikku syurgaku. kalau ditolak tambah tak sampai seminggu je tinggal. cepatnye mase berlalu. (padahal dah 3bulan duduk rumah) rase kepuasan tu still tak jumpa.. hokk alohh.. gediknya.. ehhheehe

macam mane rase jadi budak degre ye? ke sama je.. nama pun setuden. pergi kelas, balik kelas. jumpa lecturer, dapat assignment. gedebak gedebik gedebuk, jumpe test. jumpa exam. cuti, result keluar. ha tu dia la ceritanya kan. 


ape kegusaran yang melanda? kenevesan yang melampui ketakutan.. semalam baru je turun segamat. nak usha-usha rumah. sebab buat degre kat segamat ni memang mencabar even belum masuk kelas lagi pun. budak degre tak disediakan tempat kediaman. arghh! satu statement yang memang tak suka dengar. nak sangat thril kan, hambik kau..

terimakasih kat mak abah sebab temankan along seharian, pusing segamat, sampai sesat kubur cina. pada kengkawan yang bakal nak daftar 23hb ni, bukak mata bulat-bulat.  sebab sign board segamat tu agak-agak tak nampak (dek semak meliar).

alhamdulillah. dapat jugak book satu bilik. sebelah surau. komfim setiap kali subuh ada orang kejutkan. 2bilik 1bilik air. 1bilik 2orang. yang penting, bas uitm datang tunggu depan tu jer. dan persiapan lain, bukak akaun bank islam, akaun sspn (kalau apply ptptn), buat check-up, bayar yuran uitm, almosst 70% settle. tinggal nak pack plus beli sikit-sikit bekalan perot.  macam biase lerr.

pandangan pertama? hahhaha.. macam orang lain juga. mengharapkan sesuatu yang lain tapi yang lain datang mendapatkan kita. haa, fahamkan.. tapi semua tu sifat sementara. atoo yakin. masa akan mengubahkan segalanya. masa kan pengubat yang baik. dan 2tahun je. sangat cukup untuk atoo mencipta dunia degre dengan flying paper right!

kawan-kawan baru? teruja pun ada, takut pun ada. macam-macam la. sebab atoo ni bukan sombong, tapi cuma taktahu nak mulakan perbualan. itu sombong namenya. mana ada. cuma taktahu nak mulakan. tapi kalau dah lama-lama macam cerite je keluar. sapa yang tak suka dapat kawan baru kan. tapi kalau.. arghh. tak tahu lah. 0.o

hopefully. semuanya berjalan dengan smoothly. doakan ye kawan-kawan. korang yang dekat ayer keroh ke puncak alam ke, atoo ucap selamat berjaya. mengharungi 2tahun lagi dunia student.. sama-sama kita teruskan melangkah. mencari ilmu yang sangat dituntut.


all is well
xoxo =D



No comments: