February 7, 2013

segamat aku datang

selamat pagi pembacee..

bismilahirahmanirahim. menulis dan terus menulis. betullah orang kate, ape yang kita nak tu selalunya lain yang kita dapat. sama ada baik atau sebaliknya, itu depend pada bagaimana kita meneruskan perjalanan atau merangkak untuk meneruskan cerita kita. okayh. mukadimah merapu sekejap. hehhhe. okay. okaeyh. wokeyhhh...

sape budak uitm? result pun dah keluar. whuaa! sobsobsob. arghh! semua perasaan bercampur baur bila tengok result tu. dan why? why? why me? hanya kenapa yang tiada jawapanya. ahaks! tulah ceritanya, ape yang atoo harapkan tak berapa nak dapatlah. takpe. maybe ape yang atoo impikan tu, belum masenya untuk atoo dapat. all is well!

nak sangat muke excited terlebih macam ni..

dapat kat mana? jangan ditanya! kat belakang rumah. okay, tipu je. kat kampung halaman. semakin jauh kita harapkan, semakin dekat je sebenarnya jodoh kita. hukum karma. tapi. satu keputusan perlu dibuat. dan dah dibuat pun. cuma perlukan 2tahun je. tak lama mane kan. yes. i accept it. with a lot of love. hahhaha

perasaan? oh makk.. takutlah. neves sangat. macam mane? semuanya? hostel camne? dekat ke jauh dengan fakulti? kawan-kawan baru? kalau terlambat bangun camne? aduihh... hahh, tahulah kalau masuk uitm tu macam-macam nak kena get ready. macam nak kena approved by gred A. rekod kesihatan lagi. hah ni lagi yang atoo kureng sangat. kena pergi hospital lagi. check.check dan check.

try untuk nak think + la ni..

agaknya macam mane lah cerita aku nanti? korang yang pernah jadi student kat segamat tu, meyh la share story. tapi kat mana pun kita itu bukan pokok pangkalnya. semua terserah pada hati dan otakk yang tahu cara nak meneruskan plot storyline kan. yup. kat mana dan dimana bukan halangan untuk teruskan perjuangan. ayat nak power je budak ni.

dorang tawarkan course pemasaran. omputih panggil marketing. rasenya marketing atoo tima diploma dulu tak de teror sangat. tapi is ok. mencabar ke tak? eh, cabaran tu kena ada baru lah terasa lauk itu sedap dengan segala perasa kan.  

dua tahun yang diberikan tu atoo takkan sia-siakan.. even mustahil nak dapat dean list, tapi i will try my best. insyaallah. my wish? harapannn. harapan menjadi layu. ingin ku bahgia bersama. menjadi kenangan. memburu impian masa kita selamanya. teringat pulak lirik ni. eh, harapan atoo nak jadi wedding planner tak pernah layu okay!! tapi cume belum tiba masanya... hehheehe

cukup la setakat ni membebel dengan menaip hentah pape. kepada yang dapat menyambung.. congratulations atoo ucapkan. semoga kita same-same memburu gelaran dean tu. kepada kawan-kawan atoo, kita dapat jaoh la. tapi nanti time konvo, mintak-mintak dapat jumpe semua dan hang out same-same..rindulah korang..


sekian. xoxo =D


No comments: