February 19, 2013

myfirstime puding roti

#nowlistening: whistle
#mood: nak cerita banyak-banyak

hoyehh hoyeh.. menari gedik kejap before satat cerita. dah lama tak sampai mood nak update banyak-banyak cerita dalam blog yang tak seberapa ni. alhamdulillah. sampai pun mood yang sudah lame ditunggu. dan malam ni cerite myfirstime. #firstime #buatkuih #puding roti #apalahsangat

tak kisah. lantaklah apa orang nak kate pasal owner blog ni. puding roti punye cerite nak kecoh satu kampung. suke hati kitew la. blog kitew. 

sapa yang taktahu dah dah tahu dan fikir budak ni taktahu malu. yes. atoo tak pandai masak. i admit it. dan ini percubaan pertama. hasil gigih duduk mengusha blog akak cikepal... terima kasih akak. dan inilah hasilnya.. taraa.. dan cume topping ganti sebekut oreo. okaylahh..kowt la.. 



rupe buruk. apasal apasal apasal tak sama? nak buat balik.. sobsobsob... whuaaa.. okay. abaikan gangguan jiwa kacau tadi. sedap ke? sedap ke tak, cume lidah mak abah je yang tahu. even dorang tak cakap, i know tekak dorang just senyum tak terkata. maybe sebab first time aku turun dapur kot. kecian. yang mak pulak, dok tanya, mana ada puding dibakar? huhh..

walau apa pun pandangan dorang, atoo still banggge tersangat.. buktinya tu, atoo post kasi besau bapak nak tunjuk kat pembace. atoo bangga sebab first time atoo buat kuih tanpa tangan mak atoo langsung.

ain! ko kat ne? ain, time aku buat ni aku teringat pesan kau time kite same-same masak sahur tu. ingat tak? hahha.. ain aku wat ni sendiri tau.. aku rase tiap kali aku nak try masak sendiri kat dapur mesti terngiang-ngiang nasihat kau tu.. thanks beb...rase? ehhehe.. 

tapi tapi tapi.. atoo takkan pernah give up. i won't give up.. untuk improve kan skill memasak. sebab pempuan ni kalau tak tahu memasak, makk aihh.. buruk lantak sangat la tu kan.. insyaallah, doakan ye.. 

yang nak tanye resepi (ade ke?) korang sendiri lah usha kat belog akak cikepal. selamat mengusha.


psst: nak cari abam chef, senang sikit nanti.. O.o
sekian.
xoxo =D


1 comment:

A.R.R.Y R.E.N.N.W.O.O.D@blog said...

Wahh..nmpk sdap puding roti tu..:)..Hi, done follow your, fllow me too k..:)..Have a nice day..