April 17, 2011

saye macih kawan awak lagi ke? part1

assalamualaikum semua, ape khabar?

dah lame benor atoo tak menulis dalm sini. memang bizi bebenor la nmpaknya ni. tapi kali ni atoo nak share tentang satu cerite yang atoo rase nak bagitahu korang jugak. atoo tak tahu kalau korang pernah terbace mahupun tidak. atoo dh mintak kebenaran tuan badan nak share story ni kat korang. sumbernya dimintak dirahsiakan. terima kasih kawan.


abu, amir dan aizat (bukan name sebenar) memang kawan rapat sejak sem1. pergi kemane memang bertige. pelik bile lelaki macam tu tapi itulah ceritenye. kalau sorang takde antare mereka ni pasti mcm kekurangn. tapi orang kate kawan bertige ni tak elok. pasti ade seorang yang terase terpinggir kelak.

kelemahan amir, dia seorang yang rendah diri. terlalu merendah diri dek fizikal dirinya yang sedikit comel. berbanding abu yang baikhati. walau ape orang kate pasal mereka, dia tetap meng'ignored' kannya. dan aizat, seorang yang paling berani cikit di antare mereka. mereka semua still need each other. ade jugak orang-orang macam ni lagi kat dunia.

tapi semua tu tak lame, bile msok sem2, semuanya mula berubah. dan kali ni memang betol orang kate, takde kawan sejati kat dunia ni. aizat mule tunjuk belangnya. entah dimane silap amir dan abu, aizat mule mengeluarkan kate-kate yang tak sepatutnya keluar dari seorang kawan. mule menyindir dan mengaibkan kawannya sendiri. pendek cerite. dari mate kasar, abu dan amir menikam aizat dari belakang. padahal, sebaliknya.

amir dan abu mule disisihkan. ape salah mereka? orang ramai nampak sebaliknya. tak lame lepas tuh, abu mule mengasingkan diri. mule berkawan rapat dengan orang yang lebih pandai, cerdik daripade amir. amir cube abaikan perasaan jahat tuh. tapi makin lame makin jaoh. abu dalam diam penuh pisau. dalam diam dia membunuh.

amir mule rase dia hilang kawan dan tak layak untuk mendapat kawan. atau dia hanya ade kawan bile dia ade sesuatu. dan kawan-kawan mungkin malu untuk berkawan dengannya? amir mule rase kalah. kalah dengan pertandingan tidak berjuri. dan untuk berkawan dengan kaum hawa, dia malu. lagi-lagi bile mate si hawa memandang tepat kearahnya. dia hilang kate-kate.

sampai sini dulu cerite pasal amir. kalau nak story lagi, nanti panjang sangat plak. so, atoo stop kat cini dulu, ye!

dan pade amir, "atoo teringin benar nak jadi kawanmu amir."

No comments: