April 3, 2011

aku tak suke disuruh!!!

assalamualaikum semua.
selamat hari ahad.

hari weken yang memang kerja atoo dudok rumah. nak buat ape? macam base ber'play' ngan si lappy. tahap kemalsan melande do sekarang ni. tak tahu la. makin final around the corner, makin malas. korang-korang jangan ikut perangai bur0k bebenor tuan blog ni.


kali ni atoo nak citer pasal disuruh. suruh? ye, mungkin kat luar sane cakap, ape mende suruh-suruh ni. saye suke menyuruh orang. saye suke disuruh. dan wei! aku tak suke la orang suruh-menyuruh aku ni! atoo nak bagitahu, kalau perkataan suruh ni tidak same sekali dengan minta tolong.

mungkin kita tak sedar kalau kita adalah mangsa minta tolong atau disuruh. orang cakap, kau ni! suke sangat suruh orang buat kerja. buat sendiri sudah. bukan suruh, tapi minta tolong. biase sangat kan kita dengar tanpa kita sedar kita buat ape yang orang tu suruh. baik kan kita. atoo nak sangat dapat kawan yang mcam ni.

tapi atoo nak cakap cikit. ramai yang cakap, looser kau! ikut sangat cakap si mangkuk tuh. maner ade kawan. cube fikir dari segi positif side. manusia ni kalau tak disuruh, dikerah mane nak jalan kan. kenape atoo cakap macam tuh? okay. jujurnya time bebudak dulu. kalau tak mak bapak kita suruh gi sembahyang. mane nak nak sembahyang. kalau korang tak pernah, atoo tabik springgg!

kalau kat kolej, boleh nampak sangat time kite kerja ber'group'. selagi tak ade yang menegaskan kalau satu kumpulan ni. maner la nak jalan kerja tu. dan bile ade yang menyuruh, ade pulak yang soseh, aku tak suke disuruh. jangan maen cakap. cube fikir dulu. kalau tak disuruh, alamk tak siap assignmnt tu. kita masing-masing tahu tentang itu.

atoo nak minta maaf kalau atoo banyak menyusahkan korang dengan menyuruh itu ini. minta tolong itu ini. atoo minta maaf. sebab atoo bukan manusia perfect. selalu bajet bagus tapi kosong. zero. tak pe. atoo akn ubah itu. atoo cume nak korang tengok situasi ni. sedar dan cube untuk lebih meminta tolong daripade suke menyuruh.

p/s: kate tolong lebih sedap didengar daripade kate suruhh.. erkkk??!?!?

3 comments:

Syuk Ry said...

kire mcm magic word la ni.. huhu..

Hafriz Mohamad said...

aku.. klau disuruh, jarang sgt keje tu mnjadi. tp klau dbuat dgn krelaan ati.. insyaAllah bleh..hihi

aQimie Ceplos said...

nice n3 atoo! ^^.

ye, kite selalu kene, madang asik nak order je,
kang kalau di tegor tarik muke plak. erh =.=