April 25, 2011

betul! saye tak tipu... saye sayang awak..

assalamualaikum semua... selamat pagii...

kamsahamida datang blog yang tak seberape ni...

hehhe. gelak dulu. malu la nak tulis entry ni... (puhh.. puhh.. gedik nak mampuih la hang ni...)

buat pertame kali nya atoo nak buat entry love bin jiwang. pasal ape? dah terfall in love ke? bukan no dan seangkatan dengannya. sebab entah. macam terase terpanggil untuk buat entri. dah sampai seru kot. sebetulnya, minggu ni kan minggu exam kat kolej atoo. dan minggu ni, care terbaek atoo nak hilangkan tension, tengok cite cinte. ala-ala cinte komedi.


cerite cinta ape? hehhe. baru je kejap tadi tengok cite 30 hari mengenali cinta. petang, tgok trilogi cinta. before tu tengok cerekarama ana maria tu pun atoo layan. heheee.. banyak punye cinta. jalan cerite pun senang nak faham dan fun. tahniah orang melayu. cerite anda superb jugak. orang kate cite melayu entah papekan. salah! kamu itu yang entah pape! kaum sendiri pun nak jatuhkan.


okay fine! atoo mane tahu ape-ape tentang cinta. atoo tak tahu ape-ape. atoo tak layak nak kate ape-ape sebab atoo tak pernah bercinta. takde pengalaman, baek zip mulut tu. amboi! sedapnya cakap. and this is my blog not yourss!. so, you you yang cakap macam ni tak perlu read this. sile tekan x kat hujung kanan tu. ini pun nak bagitahu ke.

kepade yang sudi nak bace, atoo nak cakap. orang tak pernah bercinta tak mungkin takde pengalaman. orang yang takde pengalaman tak mungkin jadi kulit kacang yang takde kacang. orang-orang macam ni lah especially me yang dapat bantu memnbantu korang yang ade pobem dan selamatkan dunia ni daripada kesedihan. hehheee... percaye tak?


cinta beruk. cinta buaye. cinta gile. cinta gaduh-gado. cinta tulus. cinta cinta. cinta duit. silent cinta. cinte harta. cinta cerite. cinta ilahi. haaa, macam-macam cinta atoo dah tahu. macam-macam cinta atoo pernah dengar. macam-macam cinta atoo pernah bace. ala-ala doktor cinta gak atoo ni time sekolah dulu-dulu. ade jugak cinta yang menjadi dan cinta yang terputus benang ditengah menjahit.

dari kawan jadi teman tapi mesra. semuanya dalam tangan atoo. cakap besar seyh kamu ni. nanti, kena batang hidung sendiri baru tahu. bace, tengok, dengar tak same dengan ape yang kita rasa sendiri ye atoo. seyesly atoo setuju dengan yang itu. tapi ingat, ape yang kita rase tu kekadang dikawal nafsu dari minda. manusia sendiri mengaku, bile nafsu dah datang semuanya kalah. sebab tu atoo refer untuk bace, tengok dan dengar daripade rase.

"rase tak pernah bohong". iklan mi sedap je macam tuh. cube try 2 3 bungkus sekaligus. naek bohong kalau still rase sedap kan? tak payah nak be hipokerit kat cini. cinta pade atoo satu kurniaan ilahi yang datang dengan ikhlas daripadenya dan dengan kehendaknya. dan time tu, kita hanya ikut jalan yang sudah tertulis untuk kita. am i wrong?

banyak sangat dah ni atoo mencarut pasal cinta. jiwang jugak ye kamu. okaylah. nasihat atoo, be yourself. korang yang sedang bercinta just have fun with it. hargailah di sebaiknya. dan kalau love story korang adalah yang sebaliknya, cube renung sekejap. cheritera macam ni ke yang korang nak cerite dalam buku hidup korang. kalau bukan, make perubahan. it is our life!!!

p/s: kawan atoo cakap, hidup kita ni bosan kalau takde lelaki. wrong!!! kamu tu yang terlalu membosankan untuk hidup kamu sendiri... looserrr....