October 30, 2014

LOVE WHAT YOU DO

#nowlistening: counting star by #onerepublic
#mood: kekosongan

dear blog,

atoo masih dalam kehilangan ni. bukak laptop. komfim buka facebook. scroll scroll scroll. bukak malay movies. layan mamak cupcake online watch. boleh la. so and so. bukak blog sendiri. tengok pudarnya blog atoo ni. sedih. pilu. bukak youtube. cari lagu terkini. layan lagu sambil goyang goyang kaki sambil jari ni menaip terus apa yang terlintas di benak fikiran. stop fikir kejap. *sigh. ni kalau start nak baca jornal je, start mula menguap. itu pun nasib baik. lagi dasyat bila tertido terus. sedar-sedar, mak kejut ajak sahor.


tadi kat ofice. eh, almaklom practical ya. dapat task buat blog. atoo ni bila dapat kerja, bersungguh naw membuatnya beriya. kononnya. oklah. not bad. mula-mula adjust appearance blog tu dulu. then, esok sambung post tulis entry berinformasi. then, bila tengok blog sendiri. omg. blog ni sungguh pudar. rasa macam baju putih sekolah tu dah banyak kali cuci pakai clorox. sabar ya blog. atoo nak jugak belikan baju baru, tapi nanti ye. time dah dikala rajin time tak buzy.


thesis woit thesis woit. nak buat la ni. ondaway. sorry madam noreen. advisor saya. dulu time purpose, kemain berikrar janji ditepati. madam jangan risau. saya buat keje awal-awal. mana suka buat keje lambat ni haa. saya tak bikin pobem la. jangan risau. but, now? sekarang? janji tinggal janji. rasa bersalah sangat tu dah sampai dah. tapi otak dan hati ni tak selari. hati suruh buat, otak kata, lambat lagi nak hantar. ahh, sudah cukuh sudahlah kaw atoo. alasan yang diberikan sangat sangat sangat la kan. 


ok. now the motivation quotes session. for tonite the quote come from pokcik Steve Jobs. love what you do. if you havent found yet, keep looking. okay. steve jobs. atoo akan cuba praktik kan kat tempat kerja dan for my thesis. i will try my best to find the matter inside deep in my soul. ramai-ramai, jom mencari love to all the things that we do to find our own satisfy. hopefully.



xoxo =D
thesis, here i come!


No comments: