October 25, 2014

Dream Trip to Macau

#nowlistening: best luck by chen(exo)
#mood: arghhh macau!!!

bismilah.

haa. dah terlajak tengok tajuk tu. secara komfiden atoo nak join contest by nuffnangs ni. eh, kita nuffnanger taw. menang ke tak belakang cerita. ceritanya kali ni, dah tangan ni pi gatal bukak email pepagi buta. nampak pulak emel dari nuffnang. Macau Your Way to An Experience of A Lifetime! perghh. sapa pun baca tajuk dah teruje overexcited ni. macau tu! nuffnang tu! terus kemain gigih google nak join ni. harap-harap dapatlah. teringin benor nak join event nuffnang, tapi idok la kesampaian tak sudah. hahaha. nama pun dream. jom fefelin like macau kejap kat sini.

ada apa dengan macau? walayehh. macau kot. arghhh!

1. Macau Tower (wajib cuba!)

nice view kan? sumber google

bila sebut pasal macau, automatic otak atoo terus teringat bugee jumping. pengaruh runningman ni. episode masa tu, dongwook the gentleman buat bugee jumping 233 meter. serius teringin weyh merasa. masa mula-mula terjun tu memang nak tercabut jantung la agaknya kan, tapi bila dah terjun.. atoo nak jerit sampai satu macau dengar.. hahaha..berangan sudah. eh, ada skywalk jugak kan. perghh. duduk kat tepi, sambil goyang-goyang kaki, rasa kepulan kepulan awan melambai lambai pipi. momento paling mahal tu. dapat imagine tak?

yang ni activiti super duper ohsem amazing activity need to do. sumber google

dongwook dalam runningman in macau. after the bugee jumping.. sumber google


2. DreamWorks Experience at Cotai Strip Resort

sumber google

haa. yang ni memang teruja sangat. dreamwork tu. kira macam uss kot. tapi character dreamwork comel comel. ada penguin tv3 tu, kungfu panda, madagascar geng, lagi-lagi shrek dengan fiona tu. kalau ada lagi offer kat sini, siap package nak merasai shrekfast breakfast and the geng bersama live performance dorang tu. wahh.. perghh.. aim tempat ni for sure nak selfie banyak-banyak. very the meaningful memory taw. selalu nampak kat tv je, tapi bila dah depan mata for sure nak peluk dorang ni ketat-ketat simpan dalam poket. nampak sangat jiwa kanak-kanak masih hilang lagi ni... hahaha



3. The Venetian


venetian view. sangat luxury terbuai buai kan. sumber google

nampak super duper amazing cool kan? sampan tu akan menyusuri sekeliling hotel. mana atoo tahu ni? dan ini sekali lagi pengaruh kdrama tak sudah. sapa layan 'fated to love you' baru-baru ni. kita geng! #hifive

 lee gun tengah plan nak surprise kan gelpren dia..kononya nak purpose time tu..

tapi end up dengan mi young yang kena tipo dengan oficemate dia. 
dan lee gun yang sangat gentle back up balik mi young. how sweet..

gandingan janghyuk dengan jangnara. sama padan. kira macau ni the first place yang menjadikan si hero dan heroin start conflict. atoo ni, kalau bila dah melayan korean drama, semua latar masyarakat, latar tempat, dan latar bunyi (ost) amik tahu taw. hahaha. dan saya teringin benaw nak tengok the real venetian depan bijik mata. dudok dalam sampan, terampung kiri kanan, feeling princess anak orang kaya baru sambil menikmati senibina bangunan yang warisan portugis china ni. 

4. Portuguese Egg Tart


sumber google

the famous food bila cakap pasal macau, for sure egg tart portugese ni be the first one must try. tengok gambar je dah tertelan ayerliuq ni. terase amazing taste tart ni lalu kat anak tekak dah ni.. hahaha.. camne rasanya? tak sama kat malaysia ea? rase portugese tu meresapi tekak? *gulp *gulp

Kenapa nak terpilih?
hehhehe. tipikal soalan yang wajib jawab setiap kali join contest. terase give up kejap ni. hurmm.. apa ye? sebenarnya sejujurnya atoo ni tak pernah lagi la travel sampai ke luar negara ni. obesea gituw. dalam malaysia pun tak habis pusing lagi ni. hehe. tapi mana tahu rezeki kan? berani ke tak berani belakang kira. al-maklom, kehidupan status student ni buat atoo masih dalam kondisi menabung menabung tak sudah ni. peluang yang ohsemm ni bukan datang selalu. kena cuba try lah nak grab. weyh, atoo tak menjawab soalan ni. erk... why me? 

  1. sebab atoo tak pernah lagi jejak kaki luar malaysia.. hahaha..eh, seriusly.
  2. sebab atoo belum pernah lagi berkesempatan join event nuffnang, gather dengan blogger blogger hebat di luar sana.. fuhh, event nuffnang sapa nak tolak tuah
  3. sebab by nuffnang! nuffnang kan the biggest web iklan yang berjaya. apa-apa event by nuffnang, komfim dapat sambutan.  don wori nuffnang, syarat-syarat liveupdate kat insta, twitter, facebook and semua ada. beriya benaw ni atoo. 


ok. done! fuhh..minta-mintak dapatlah kan. aminn.. bhahahaha..

dah sampai tak rasa macau bila bace ni?? nak join jugak, senang je.. apa yang korang perlu buat dan follow 3 steps kat bawah ni:

  1. tulis blog post tajuk – Dream Trip to Macau
  2. blog pasal 3 most amazing things that makes you want to visit Macau dan kenapa you should be terpilih?
  3. drop blog post korang dengan URL kat comment section of Nuffnang’s Official Blog Post.

nak tahu infomasi lanjut, visit Nuffnang’s Official Blog Post
meanwhile, for more info about macau, go to:
the official website: http://www.macautourism.gov.mo/
macau tourism fb page: www.facebook.com/MY.Macau

selamat mencuba nuffnanger!
wish me luck...herhehrher
xoxo =D
*sila berhenti berangan cik atoo! #amarankeras


5 comments:

Miera Nadhirah Tan said...

good luck....

cheers from miera (www.mieranadhirah.com)

The Travelling 3o said...

Good luck!! Btw kami ada post mengenai trip 8 hari di Melbourne & Tasmania . Kalau ada masa jemputlah baca di www.thetravelling3o.com

Terima kasih & all the best!!!

Potato Queen said...

Great blog! All the best!
The travel blogger,
http://aliciaboey.blogspot.com

Melvin Paul said...

Nice write up! Macau looks very interesting!
Goodluck!
http://memyselfandmelvin.blogspot.com/

ctnuranis said...

gud luck dear :D