November 21, 2010

kerja kampung sekejap..

assalamualaikum semua..

pekabar? maceh, kowang yang sudi jengah kat cini..dah lame at0o tak jengok blog ni.. minta maap la..cibuk ngan kerja. at0o kerja. kerja kampung jer. first day kat joho, abah dah tak sabar nak suh at0o masuk kerja.
takut anak dy jadi kacang lupekan kulit kowt.. heheee..

pade korang yang kenal at0o, mesti kowang ingat entry tentang cendawan yang family at0o usahekan tuhh..belum maju lagi. maceh dalam permulaan. owang kate nak niage ni kena perlahan-perlahan.okaylah tuhh.. 

dan balek kali ni, bape at0o dah wat lagi satu bisnis..penternak lembu. buat permulaan, abah, beli 4 ekor lembu. bunting+ jantan+si ibu dan si anak..haa... kitaowang ade lembuuu... korang ade kerr? hahhha...kat cini meh at0o share cikit picture yang at0o candid khas untok korang...

enjoy itt!!!

cendawan yang dipetik abah!! 


bongkah cendawan yang baru di buatt...

  
proses memetik sedang dijalankan..

geram tak tengok cendawan ni..

yang sudah dipetik!!

bagi yang tak tahu, nilah rupenye reban cendaan tu.

 petang pulak nak gerak tempat lembuu...
taraa... baju nak gi jengok lembu..



mak at0o pun nak pose jugakk... hehhhe..

ikut kate abah, dulu dalam cikit... ya lehh.. takot mengam0k plakk!!

tarrrraaaa.....

ni namenyerr.. cokelat... betine buntingg...

yang ni plak.. si anak dan si ibu... name dy.. tak ingatlah.. hehhhe.. 

yang ni.. hahhha... candidi kumbahan lembuu.. 

proses abah nak gerakkan lembu.. payah cikit.. nak kena ade skill... bahh! bahh!

adek at0oo.. sibok nak tunjukkan kemesraannya ngan lembu.. cehh!

ni plak lembu yang paling besar kepale cikit.. tapi cikit hari jinak la tuhh.. 

nak bermanje ngan abah.. ni miLO taw.. suke dimanjekan..

mam lembu.. ehh! mam miLO... 

nak gerak balek dahh...

kereta tu.. dah nak sampai sudahh...

sume gadget untuk gi jengok lembu...

last.. yellow boot.. macam phua chu kang plak, bile pakai memde nih.. hikhiik..

adioosssaa....

xoxo =D


1 comment:

fazira said...

weee,,,fmly atoo d bela lmbu ke????mmg jd pngusahe lmbu n cndawan la yep...huuu...slmt b'jye