November 11, 2010

time kite kecik-kecik dulu

assalamualaikum semua.. selamat petang khamis..

petang-petang camni korang wat ape? at0o? nkk keluar. tapi dek kengkawan at0o yang kepenatan lepas jawab last paper dorang, semua pengsan perah otak pagi tadi. sekarang tinggal lagi beberapa hari jer at0o kat kL.dan finally, sem2 at0o pon tammat. End of the story.

oklah, entry kali ni pasal cartoon yang menjadi pujaan kiter time kekecik. huhu. setiap episod pasti tak nak lepas. dan ade gak plak tuh, ulang dah 1o kali pon still nak tengok lagi. padahal citer yang same. dunia kanak-kanak memang best. penoh dengan animasi yang sentiase happy. memang syok kan time tuh. bile ingat balek time kecik-kecik dulu, citer nyer memang takkan penah habis. dan time at0o dulu. ade hari kanak-kanak. haha. time tuh, huhh. pergi sekolah dapat jajan. balek uma dapat jajan. alamkkk. rindunyer time tuh semua.

semua orang pasti ade cartoon yang menjadi pilihan hati time kecik-kecik dulu dan sampai sekarang kan..? agak-agakape lah iyerr. seganas maner, selembut maner. ahaks! tok sah lah nak tipo at0o kalau korang kate, kowang tak maen lah cartoon-kartun ni bebegai. i know lah.

tak percaye?


sape yang tak minat kat Goku dalam Dragon Ball? boleh dikatekan setiap ahad dulu, semua owang dalam family atoo minat giler tengok kartun ni. oklah, family at0o pelik. then, time rayer.. aisyhh.. semua pak sedare n mak sedare ato dok tggu nak tgok kartun ni.. hahah!!


danny Phantom. comeyl. smart. itulah yang kawan at0o cakap.
overall atoo pun join gak layan kartun ni. korang?


hmm.. totally spies. licik. gedik. pelik. tapi smart.
dalam kebearngonk ngan dorang ni, dorang ade pandainyer.. 
yela, kalau tak pandai, camner plak bole jadi spy kan?


haaa.. yang ni plak conan.sape yang tak cuker kan conan boleh tutup mate.
yang ni pon at0o memang takkan lepas punyerr. smart giler sinichi. 
pemikiran dy dalam settle kan semua kes memang cool.


doreamon. yang ni plak imaginasi terlebih. duli la ape orang nak kate. 
at0o memang layan doreamon. poket dy tuhh.. wish jer ape nak, gerenti dapat..
 kalau la bende ni ade kat malaysia..nak beli satu... heheeee..


sinchan. owh yang ni memang tak boleh blah. pelik tahap maksima.
dunia kanak-kanak memang pelik. penah gak at0o nak j0in.. pikir gak ape yang syok nyer sinchan.
adishh!! rasenyer takde pape. tapi yang ni la kanak-kanak dok paling gemar. 
ade sekali tuh.. adek sedare atoo, dok menanggis nak tgok sinchan ni.. memang haru..


haa.. yang ni atoo paling suker. segadoh maner pon tom dan jerry, dorang bole bersame
dalam jatuhkan musuh. pelik. tapi itulah kehidupan kan. kadang-kadang musuh kiter 
sendiri ynag bole jadi kawan kite. kan?


spongebob! ni juz for fun. atoo rase kartun ni boleh mengubat hati yang sedih. percayelah.
kalau korang tengah down, layan lah kartun ni. pasti dapat mengubat.
dowang ni suker giler gelak. lawak ke tak, sampai kiter pon terikut.


chalk zone. sape ade kapur ni? atoo nak beli. hehe. ade ke barang ni kat malaysia.
setiap benda yang kiter lukis gune kapur tu, pasti jadi kenyataan. mesti life.


jimmy neutron.kegilaan dalam sains. gile jimmy ni dalam sains sampai boleh
bahaye kan dunia dy. bahaye. tapi rasenyer kalu jimmy ni ade kat malaysia,
maju malaysia ni.. kan..?


yang ni plak kartun hero at0o. my superman. sapekah superman at0o..? nilah.. 
bile kiter dalam kesusahan, mesti dy datang.. dan aset penting. nsem.. hoho..
sape lah yang boleh jadi superman at0o..?


lagi tentang hero. batman. hero yang penoh dengan identiti sendiri. 
kalau takde superman, batman pun jadi lah.. haha.. yang maner paling hebat? dua-dua.
kaau dua-dua ni bergabung, mesti dunia aman dari masalah ntah pape.

so, amacam? kartun maner yang penah tertaman kat jiwe kanak-kanak korang dulu?
takade? hahahh.. hipokrit la korang kalau takder..
dan atoo nak cakap, minat kartun bukan satu benda yang memalukan.trust me.
 dan kekadang dowang ni lah yang dapat bantu kiter dalam setiap kali time down!!

salam adiosssa...
xoxo =D


No comments: