September 26, 2010

aku rindu kamoo...

salamm...

kali ni at0o nak tulis cikit pasal kengkawan at0o time kat teknik pontian... step0...tibe2 jer rindu kat kowg...nak jumperr sangat2... tapi...ja0h... kne tunggu at0o ade kete... nanti senang nak gerak kan..?? hmm... perancangn yang bagus...oklah.. berbalik pade st0ry at0o.. at0o ni dulu takde lah ramai kawan.. setakat 2 tiga owg jerr.. tak pandai berga0l la katekan.. terukkan at0o..

kputusan at0o berhijrah ke teknik pontian bukan utk mennjuk2.. cume nak merase hidop kat luar.. hidop ja0h ngan family.. itu aje.. f0rm4 ngan f0rm5.. tak banyak pun kenangan.. kat citu, at0o banyak kenal sape manusia sebenar.. f0rm4 lebih bermakne dri f0rm5.. memang agaknya at0o ni hidop mesti ade kawan kot.. time first datang teknik.. aduhh.. mcam2 ragam.. time daftar.. kene sorang2.. dan time mak abah nak balik.. hehe.. nanes jgak la at0o.. tpi sebabkn ego.. contol macho gak depan mak abah.. hehe..at0o ditempatkan di dorm22.. jaoh betul..tingkt3.. at0o amek ape? of course perakaunan.. haa.. kelas dy.. punyer la hujunng.. at0o rase semua kelas dark pD mmang kt hujung.. tpi dak2nya pandai2.. lgi2 bab kire2.. termasok at0o..(hehe..)

at0o start dari membe kelas at0o.. first..

at0o-uyul-fazira-ira

kat gambar ni.. yg paling at0o close dari f4 dn f5.. of cos cik fazira saye.. cam erra fazira tak? namenya la..yang mane? yg pakai spec mate tuh.. tak senyum? muke dy mmg cam tuhh.. hehe.. tapi hati dy baekk sesangat.. believe me... dia la yg byak motivate at0o kat sane.. mula2 kita0wg knal cmnr? mgkin sebab situasi kita0wg yg same.. cik fazira ni duk depan at0o time kat kelas tuhh.. dia rapat ngan ayien.. dan at0o.. cume iklan.. kawan kpade ayien.. dan time tuhh.. kadang2 at0o rase somethig kat ayien.. dan something tu jugak dpt dirasekan fazira.. dan something tu yg wat kan at0o ngn Fazira close.. ten-kiu kat "something" hehe... 

cik fazira ni pandai.. bab math jer serah kat dy.. rendah diri.. tak nampk loaded.. tp at0o tw dy kaye.. walaupon dy slalu cakp.. 'bukan harte aku.. tpi makbapak aku..' yg paling at0o tabik.. dy kawan ngan sape2 jerr.. at0o rase dy kuat.. cause time kat stepo.. mmg byak dy kena.. tpi still kalah ngn semua bende tuhh.. 
macih byak2 sudi jadi kawan at0o yerr... 

kepada dark dorm22 dark stepo-07



skema kn pic ni? hehe... mude2 lagi la time ni.. kat dorm ni.. yg at0o paling close.. kaq zahidah..yg mner? yg paling slim giler tu dye lahh.. yg hijaw tu adeq.. yg tengah tuh, kaq fiza.. yang hujung sekali, kaq zati.. opss!! kaq ejard.. hehe.. dorang ni sumer senioe at0o time form4. gambar ni time raye tahun tu la... kenagan ni aje yang ade. tpi time ni korang memang the best... time kasih semua jadi senior at0o.. isk!isk!isk! terharu... meh la t0o citer cikit pasal ceni0r-cenior at0o ni..

kaq zahidah.. orang keras kepale.. tpi baek la.. dy tak suke makan ubat.. dy lebih rela dok tahan sakit tu.. katenya nanti sembuh.. memang la sembuh.. tapi tersksa kot.. dye ni pandai gak la.. senyap-senyap jer.. tup2 dapat highest kat kelas.. yang paling at0o gerun sekali.. bile dye mengamok.. fuhh.. habis satu dorm22 ni boley terbalik.. pernah lah satu hari tuh, dy marah kan dark kelas dan at0o ingat sebab at0o.. seram gak time tuhh, at0o pun pulangkan sumer barang dy yang at0o pinjam.. yelahh.. sebab benda tu kowt.. siap janji tak nak pinjam barang kaq zahidah kagi.. hehe.. kelakar gak itme tuh.. baselah.. budak-budak.. dan tak lupe gak.. time sih sebab simbah at0o time beday tuhh.. hehe.. kenangan yang memang tak pernah at0o lupekan..timecih bebanyak..

yang baju kurung ijaw ni plak.. namenya adeq.. nape? name yang family dy bagi.. nur izati.. tpi ade 2owang izati.. so, dipanggil adek, dan jugak dy ni kire sebaye kitaowg.. yelahh time tuh ade pekse yang lulus dapat naek pangkat.. so, dy salah sorang darinya.. haa.. pandai kan..hmm..ni pandai speaking.. power tuhh..trade mark dye..? banyak sangat sampai tak ingat... hehe.. tpi dye ni pon baek gak ngan at0o.. boley dpanggil cg english at0o gak la.. coz ade pobem english.. or translate.. rujok jer dy..

yang kat tengah-tengah tuh, hmm... kaq fyza.. budak masak.. same kelas la ngan kaq zahidah.. haa, yang ni pelik cikit.. nape? ntahlah.. perangai dy ni pelik banyak jugak la.. boleh dikatekan.. dalam dorm dy jadi laen, kat sekolah dye jdi laen. sebab tu lah at0o kurang tegor dye kat sekolah.. boleh dikatekan dy ni emo cikit..tapi at0o raseee ramai gak la yang rase ape yang at0o rase time tuhh.. tak caye, tanyelah dark dorm22.. hehe.. ayat berani nampak... alahh, dye bukan bace pown.. hehe..

last cekali kaq ejard, sebenarnya name dy izati.. sebab ade 2 izati, so nak d comercialkan.. jadilah ejard.. yang ni tom cikit... tom ape? tomboy la.. ganas2 cikit.. tapi aty dy baek.. dy pown baek ngan at0o.. tpi.. at0o pernah ter cari gadoh ngan dye.. yelahh.. dah dye suke lambat2.. boley dikatekan dy ni suke gi sek lambat2.. nape? yelahh.. kalo korang yang dok asrama tu tentu tawu, dalam 6.45 tu kan dah kena gerak g sek... habis tuhh, leh plak dah kul 6.30 dok baring terbonkang..pelgi.. at0o tegor.. then, busshh!! 

at0o ni suke jage tepi kain owg.. bla! bla! bla! argghh!!!! time tuh, dah.. toksah nak kejut dy lagi.. bawu padan muka.. ingat citer tuh habis kat citu jer.. nak d jadikan citer c adeq tu plak ade pinjam buku at0o.. buku sejarah rasenyer.. at0o yang bengap ni nak la luah kan perasan geramm.. tulis la kat paper dn selitkan kat situ.. tub2 bocor sudah..adeq nampak, dye bace.. bagi plak kat kaq ejard.. haha.. kantoi sudah.. siap kaq ejard reply paper tu.. malu gak la.. patut la time tuhh tibe2 jer kaq ejard ni baek sangat ngan at0oo.. rupenya dah kantoi.. tapi disebabkan peristiwe tuhh.. at0o tawu sape kaq ejard yang sebenar.. tenkiu sudi jadi kakaq at0o..


dan yang kat tengah ni plak.. leley saye.. huhu.. namenya nur alfilaili norahmad.. my bff forevar.. suke senyum.. tapi tak bole diduga kowt.. trademark dy kat at0o.. "si meon" dan macam-macam agi.. yang melekat cume name meon tu la.. kalo dy geram kat at0o.. name tuh mesti jadi name gelaran at0o.. haha.. leley ni jiwe ni halus sangat.. cepat tersentuh.. bole dipanggil wanita melayu terakhir la.. tapi.. arituh at0o g naek moto ngan dy.. wiyoyo.. merempit kowt.. takot gak.. 

yang at0o suke pasal leley.. suke takut-takotkan leley.. hehe... pernah gado tak? of course penah.. at0o ni.. mane penah tak gado time dulu-dulu.. time tuhh.. tak delah pe yang teruk sangat.. tapi.. sebab kepale batu at0o ni.. gado kit0wg jadi lame.. maaf mmang dah maap.. tapi at0o.. malu nak tegor leley balik je.. haha.. last-last sampai kaq zahidah campur tangan.. dah kena basuh otak gak la time tuhh.. citer budak-budak.. sekarang ni at0o rase dy dah laen.. kuat.. independent.. baru-baru kita0wng jumpe.. at0o rase dye dah jaoh lebih bagus dari at0o.. sebab tak kan ade membe at0o yang macam dy ni lagi rasenya.. thanks leley.. sudi jadi bff at0o..

pengajaran yang at0o dapet kat cini.. tak semua yang baekk tu baek, tak sumer yang jahat tu jahat selamanya.. mungkin hari ni kita gadoh..tapi gadoh ni lah yng buatkan kita rapat selamanya..buat kita kenal sape dy yang sebenar...

ok lah citer ni sampai cini dulu at0o nak share..


xoxo =D






6 comments:

micha la nosha said...

rindu juga kat stepo.. kt sne mcm2 org kenal.. ada yg kawan mkn kawan.. ada yg baik.. ada yg berpura.. macam2 kan :)

aq islam said...

taw tak pe... macam-macam ade kat ctu..

fazira said...

salam,,,,thnx atoo...mich u like crazy u noe......rely2 want to meet u someday.....

'my friend,if i could giv u 1 things, i would giv u d ability to see urself as others see u,,then u realize what a true spcial person u are...'

aq islam said...

faziraa!! miss u to0 my dear.. tenkiu for that mean waord to me...

fazira said...

wlcom,,,,tp pic uh mke sgt bwuk la atooo...mlu,,,,hahahaha

aq islam said...

tak per... comel perr.. hehee..