September 1, 2010

bile si panas baran nak sedar????

salam semua... 
kali ni, at0o nak share pandapat at0o...
tentang si pemanas baran...


nape ade mereka yang sedemikian...? 
knape suker sangat cepat marehhh...? 
salah sikit dah melenting? 
salah sikit naek tangan.. tonjol2.. maki.. mencarut..
besar sangat ke korang nak hina orang lain?
mulia sangat ke korang?
sape kat sane yang macam ni? 
cepat2 la ubah perangai tuhh... tak rugi mane pon kot.. 
taw tak perangai korang ni buatkan ramai orang susah hati.. sakit hati.. tak selase... 
ingat ego korang tu bagus sangat kerr... sudah2 lah tuhh...
jangan sampai suatu hari nanti korang dah terlambat.. 
nasi dah jadi bubur dan time tuhh tak sape yang dapat tolong... 
dan at0o tawu, korang yang panas baran tu.. mesti susah sangat nak admit salah korang kan..?? 
dah salah nak putar belit... cakap itu.. cakap ini.. dah terang lagi bersuloh korang salah.. 
accept je lah.. tak rugi lahh.. percayelahh... nak taw tak? 
orang yang mengaku salah ni, lebih gentlemen dari mereka2 yang tawu salahkan orang laen.. 
haa... kalo korang antara puak2 cam ni... hentikanlah...
lagi2 dalam bulan yang mulia ni... ubahlah perangai tuhh... 
at0o tak nak, korang menyesal satu hari nanti... 
sebab manusia ni memang dah lumrah hidup.. 
benda yang dah depan mate tu, dye takkan nampak sehingga benda tuh dah pergi meninggalkannya...
itulah manusia...
dan pade korang yang sedar boy or girl korang camni...
aduhh.. payahhh... cepat2 la sedar...
sebab bile dorang dah naek sehh.. dowang tak kenal sape pon time tuhh..
okla.. at0o cume nak nacihat kan jerr..
mcam ade pengalaman jerr.?? hmm... ade..tpi...takde pape lahh..

p/s: bukan semua yang panas baran merbahaya.. cume kite kena pandailah.. nak siram minyak atau air untuk matikah api yang mula marakk...



No comments: