August 18, 2012

iftar bersame mereka

assalamualaikum semua,,,


dah jadi trend kan semua nak iftar. chop, iftar tu ape? pernah jugak terdetik soklan tu kat pale otak atoo ni. sejak tahun ni je, baru perkataan iftar tu dok diperkatekan. mase belajor arab dulu pun, takde plak dengar perkataan iftar ni. *hilang ingatan kejap.. soryy, ustazahh.. berbuke puase lahh...owhh


atoo pun ade jugak kisah iftar. kisah berbuke. hahha, taknak ketinggalan jugak la ye. of course la der. kali ni iftar dengan sesame budak kelas sem5 dulu. omputih kate reunion kot. takde lah reunion sangat sebab tak ramai yang join. mereka yang berkesempatan saje yg ade.  


tempat takde lah semegah mana. hotel lime star pun bukan. nak jimat ongkos. eh, bukanlah. kesuntukan mase time ni. terima kasih kat mr raja yang bersusah payah dok mencari tempat iftar ni. kat mane? area kolej je. disebabkn nak mengeratkan silaturahim so, kami-kami ni semua berpakat nak berjalan kaki. exercise dulu dulu before tangki penuh citernye.

and biarlah gambo bercerite,,, (gambo cume hasil bb cam cik ain. kasamida~~)


petang tu. janji pukul6. nak awal gerak. takot hujan. gerak5.45. tub-tub semua redholah jugak gerak jam6. biaselah janji melayu. hehhe.  sementara mengisi masa terluang, hambik gambolahh. eh, haruslahhh~~ eh, mengape mereka berdua je yang slalu menepek kat sini? sebab, ini blog cheritera aq bukan kaw! kahkhkah

 cik yana and tuan tanah. gambo eden harusslahhhhh ada... 

abam-abam kita. wawan, kamal, raje dan kochie. ade dua orang lagi actually.
tapi tulah, ni aje yang sudi. is okay.  meramaikan kaum adam. 
terima kasih sebab sudi jugak nak join kami ye you oll's

mereka-mereka yang turut join the iftar. ramai tak ramai penuh jugak sebaris tu kami kerjakan. tak lupe jugak kat miss wan nur nadia. even miss dah tak dok ajor kami omputih lagi, miss still lagi nak geng ngan kami semua.  kamsamidaaa~~~

 that's aiza nur indah. jap lagi dah tukar status tu. dah sampai seru katenye. hurmm, 
kalau ade umur atoo kat puncak alam tu, sampai la kat majlis korang. wish you the best..!!!

ni plak mereka yang duduk bertentangan kami. actually kami gegurl ni dah berplan nak makan set 'kenyang punya'. alang-alang makan kat luar ni, nak jugak try makanan beramai yang tak mampu dimakan sorang. hahha. macam ne mamat sorang ni boleh sesat. sebab dia nakkan set tu la. terliurrr kann. hahha.

 tomyam seafood. kurma.

 the main menu. siakap tiga rase. eh, sweet sour kot. ape-ape jelah. yang penting, siakappp kott..

sayur kailan ikan masin. mesti ade fibre.

pelam. pencuci pemanis pemulut. yang ni special gift dari owner kedai kat kami semua. 

last but not least. wajib ade. sotong goreng tepung. even rase tepung lebih banyak dari sotong, ia still tak mematikan keseleraan atoo. baselah. name pun kedai. nak sotong banyak, mai buat sendiri naa... 


jumlah keseluruhan menu makan side kami berenam dalam RM7+. gulp! terkedu semua. hahha. kejap ye bang. nak bahagikan duit dulu~~ hheeehe. tapi kira berbaloi jugak. boleh tahan dia punye ummhhpp wa cakap lu, masakan kedai kat sini. plus macam-macam cerite lame keluar balik. reverse memory. gosip situ sana sini jap. terima kasih you oll's. tenQ for the contribution... >,<



finally, happy beriftar semuaaa.... dari kami bertige. sebab, maybe kali ni last iftar kami bertogether rasenye. nak beriftar lagi untuk puase akan datang, tengok kalau kite semua ade jodoh bertemu di degree nanti. masing-masing, atoo doakan dapat habiskan sem kali ni dengan baik. tak mau sangkot-sangkot ye. aminnn...


~the end~

No comments: