September 5, 2012

all.is.well...

salam syawal semua.

syawal lagikan... selamat hari raye kepade semua pembace. masih sempat lagikan. entry hari raye mane? rasenye belum sampat atoo nak share story raye untuk tahun ni. kenape? mase tak mengizinkan kot. dan klu nak cerite rasenya dah nak basi plak. hehhhe. tapi, takpelah kan. bukan nye ade yg nk bace pun. sobs sobs sobsss...

lame gile rasenye tak mengshare story. nak berblog tu memnag teringin. rase dah desperado ni. bhahha... (even takde pembace) entahlah. cerite suka duka duka plus sendu je la. cerite kali ni, sekadar untuk sebuah perkongsian je. cerite hati atoo yang ditaip dengan kedua belah tangan yang dipinjamkan. dan diolah oleh pale otak yang sedang menahan sakit. gile dah blogger ni.

malam ni, rasenye nak bunuh orang banyak-banyak. fullstop. kenapa payah sangat nak jumpe manusia yang betul-betul nak jadi manusia bukan parasit. cukuplah rasenye satu sem ni macam-macam perangai atoo jumpe. kadang-kadang tu rase macam dah nak tinggal nyawa ikan. tapi hidup mesti diteruskan kan.

memang rase kena tikam bertalu-talu la bile orang yang kite trust tu, ialah duri dalam daging kan. sakit. kita bagi peha, dibalas nya kentut nak haarrrooommmm tu. tapi maybe agaknya atoo ni jahat sangat kot time bebudak. dan sekarang accept je lah ketentuannya kan. redho binti pasrah.

pelik kan. atoo ni takde pakwe. tapi masalah tentang hati dan perasaan ni melampau-lampau. terlalu ikutkan perasaan kot. macam ni takbole ade pakwe lah. takpe. pakwe itu urusan Dia. i will be waiting. tak gituw...

now. sekarang tinggal lagi satu bulan lebih je atoo nak hadap semua ni. satu bulan. atoo percaye. kalau kite sedang diuji tu, maknenye Allah sayang kite lebih. Allah tak pernah lupekan kita. tapi kita?? ya Allah. jauhnya aku dengan mu. ya Allah. kuatkan hati hambamu ni.  

katelah ape je yang korang mampu lagi nak cakap. klu cerite kawan atoo ni pasti takde pengakhiran yang happy ending. maybe, atoo tak reti nak jage hati kawan kot. bajet bagus. gile kuase. jahat sangat. sebab tu tak layak dapat seorang kawan pun.  

seriesly. atoo penat. cukuplah. atoo nak cakap, atoo datang sini bukan nak cari pasal. tapi nak cari ilmu. ade banyak lagi benda yang atoo nak tunaikan. sebab tu, kalau boleh segala benda yang atoo buat, atoo nak yang terbaik. atoo bukan keluarge senang yang hidup cume tinggal cuci kaki. 

masalah dunia ni hanya sementara je. tak kemana lah. ya. betul. semua akan berakhir bile yang tertulis sudah sampai di akhir episod cerite. dan all is well wahai hati. untuk korang yang baru nak berkawan, pandai-pandailah memilih kawan. sebab kebaikn tu selalu menutup sgala kejahatn.


-all.is.well-


No comments: