September 21, 2012

mungkin aku yang salah menilai

bismillahirahmanirahim.

salam jumaat.
olla. hmm, nak mula menulis pun dah rase lain macam. rase macam diperhatikan. finally, the end of my budies story memang tak terlintas langsung. habis macam tu je. im quit. sem kali ni betul-betul bole buat atoo jadi man sewel jugaklah. taktahu plak blog ni ade yang membace. uh-oh. awak-awak tu mesti silent readerkan.

eh, semuanya dah lepas. benda dah lepas buat ape nak kenang kan. bagi atoo, benda yang lepas tu perlu ade untuk mengetahui perjalanan cerite selanjutnya. takkan tibe-tibe sad ending kot. mesti ramai tertanya, kenape? what the happen? ape plot cerite tu sampai endingnya macam tu. kalau sinetron, semua faham. nak tengok awal ngan akhir je. sebab semua dah bole agak happy ending.


mungkin atoo salah nilai. cepat sangat trust kat orang. paling dasyat, suke sangat bercerite. itu ini. tu la.. kan dah kena. rupenya kaw sedang diperhatikann. kadang-kadang rase bangge jgakla. kadang-kadang rase, what the hell? hahha. ni mesti nak bukak pekung didada kan ni. nak start menaip, nak start bercerite.

la, kan dah cakap kat header tu. cheritera aq noor. of course la my cerite. ape yang atoo rase. ape yang atoo nampak. ape yang atoo tak dapat nak luahkan. semuanya atoo tulis. this is my second life. dan tak pernah atoo nak mention siape orangnya or maybe kepade yang terase, atoo minta maaf.

mungkin atoo tak pandai berkawan. yup! exactly right! kalau jadi manusia atoo. kena berdiri di kaki sendiri. jangan nak sangat berharap. kena sedar diri dan sedar tak semua like perangai kita. semua yang kita buat kat dunia ni ade batasnya. kalau sampai dah menlampaui batas, time tu mmg takde sape bole tolong. 

kenape ea? kenape sampai jadi macam tu. dulu semuanya okay. or sebab atoo tak bersuare ke? sebab atoo ni penakut. hanya mampu menaip dan terus menaip. pengecut! harap badan je besar tapi hati kecik! hahha. itulah sebenarnya atoo dalam reality life yang korang tak tahu. owner kepade blog ni. kelakar kan. 

ape yang nak berlaku dah pun berlaku. ape yang nak disimpan, lama-lama pecah jugakkan. semua dah tertulis atoo. macam mane, kenape, hanya dia yang tahu jawapanya. kite jadi manusia kan, kena redo, kuat. sebab ujian yang diberikan tu baru sikit, atoo. baru sikit je kaw dah nak jatuh. aptb kan...

  
-sedang.mencari.kehidupan-

No comments: