March 31, 2013

sekejapnya ahad.

#nowlistening: putih2 melati
#mood: tak habis fikir

bismillah. selamat petang  semua.

ahad. dah nak sore pun. dah nak habis sore pun. betul ke tak ayat ni? hahha. sekejapnya ahad. omakkk. baru terasa semalam jumaat. emakkk. nak lagi cuti. nak lagi hari sabtu dan ahad. emakkk...

nak pendek cerite, hari ahad pun dah nak habis. tinggal bape jam je lagi ni. kalau tambah makan, tengok bintang mencari bintang, mengodek fb, blog kome, tengoj jam balik dah pukul12. huhh.. sekejapnya mase yang diberikan. memang betullah kan. semakin kite besar, semakin suntuk mase yang diberikan. 

tadi pi billion dengan roomate, pi beli barang dapur. hurm, amik itu ini, kopak seratus jugak. rase macam belanja untuk kluarga pun ade jugak. macam tu ye rasenye mak-mak kite pi belanja barang dapur. hehhe. selalu, dok pi tolak troli je tahu kerjanya. 

dan tadi atoo baru je buat buku belanjawan. rasenye ramai kot praktik kan mende tu. hahha. setelah genap sebulan duduk segamat ni, duit atoo mengalir macam air terjun. sedar-sedar purse kosong. tapi baru je cucuk atm. hurmm.. disebabkan tak sedar kemana duit tu pergi, atoo rase dah kewajipan nak ade buku belanjawan.  hhahha. nampak tak keborosan dia.

pembangkang dengan kerajaan satu rumah. faham tak? hehhe. meh, i masuk politik sikit. hahha. kat rumah atoo, ade pembangkang dan bebas. pade atoo, ape yang kite sokong sekarang ni mesti akan relate dengan mak bapak kite. sebab ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi, right?

antara dorang sedar atau tak, ye. atoo orang kerajann. diam dan mendengar bukan bermakna kita tak tahu ape-ape. bak kate abah atoo, kalau tak tak tengok tv3, tv1, tv2, tak baca utusan, tapi dok membaca blog-blog pembangkang.. bukan boleh menceritekan semua kan. ape-ape pun, masing-masing ada hak memasing. masing-masing dah besar.

eh, habislahhh. ramai yang ignore blog atoo lepas ni.. eh, chop! ade.aku.kesah? krik krik~krik~

semakin masuk dan memahami dunia degree ni, atoo rase. saya okay. saya dah besar. dan semakin banyak anasir-anasir luar yang perlu diambik tahu dari buat taktahu. hurmm..

so, alkisah dari luahan ni. bile atoo tengok balik buku bawak meja ni, ghupenya semua assign masih dalam  keadaan terbengkalai. name pun orang melayu. buat kerja semua nak separuh-separuh. bile nak siap? lagi bape jam nak masuk kelas lah ceritenya kan. ape pun tak boleh la budak ni. entah ape kejanya time cuti ni.

tibe-tibe atoo teringat. pepatah orang. sebanyak mana pun cuti yang diberikan, masa yang dikurniakan, kita tetap,  mesti, wajib punye, guna sebaik mungkin, hari terakhir cuti tu nak siapkan semuanya.. hahhhaha. pepatah pepatung ni.


kaki mesti terus melangkah.


sekian.
xoxo =D

No comments: