March 17, 2013

perjuangan belum selesai

bismillah.
pejuangan belum selesai.

alhamdulilah. olla! huhh! fuhh! leganya. dah genap dua minggu pun berlalu cerite degree atoo ni. betullah orang kata. kalau masa itu dapat mengubat segalanya.. tapi, nak update blog macam selalu a little susah sikit. tapi tapi tapi takpe. selagi tenet ade, akan ade cerite episod seterusnye.. oh-ho!

ape-ape pun, atoo tetap setia jadi silent blogger. ehhehhe!

ape yang atoo nak share kali ni, kelas penuh! emak, penattt! hari-hari balik kul6 petang lebih. rasenye pagi kul7 jalan kaki dan standby tunggu bas, dan endingnya kul6 petang tunggu bas dan jalan kaki again. tapi paling syok masyuk, jumaat cuti okay. jangan jeles geng!

dua minggu ni jugak, rasenye segala gap atoo dapat sesuaikan. rasenya macam dah boleh terima kenyataan 2tahun ni jadi penduduk segamat. roomate, classmate, dorang semua hapening je. ada yang peramah, kelakar, garang, kerek, kira macam-macam la. tapi semua ni, masih lagi dalam zone menyelesakan diri. hehhe.

assignment? walaweyhh. minggu3, next week la. dah start presentation gua citer sama lu. gua ni dah la ade penyakit hormon kenevesan terlebih. taktahu la acenor presentation gua nanti kan. plus budak-budak kelas gua tu masing2 hebat-hebat pulak bile bercakap. haishh, report nak hantar esok pun belom siap lagi. eh, sempat pulak nak update ni kan? ehhehheh...

kos hidup tinggi. hahh! yang ni fakta yang tepat lagi nyata. mahal tau barang-barang kat segamat ni. beza betul dengan kat unikop dulu. again? yalah, makan tengah hari, even dua lauk je, memang tak sah kalau tak cecah rm5. barang-barang dapur lagi takpayah cakap. memang kalau nak beli barang dapur kena import dari batupahat la ceritanya kan.

masak. hahh! yang ini atoo rase satu semangat dalaman yang mengatakan, skill memasak atoo akan improve dalam dunia degree ni. even sedap atau tak sedap, nampaknya perut atoo ni kena la accept je ape yang tangan atoo ni masak. hahhahh! rasekan je la.

untuk kawan-kawan baru yang atoo kenal. eh, chop! dorang tak tahukan kewujudan blog ni. ehhe. meyh, atoo sebut sorang-sorang. nieza, fara, hety, bibi, zack, ana dan ummu, wani, nani, belle, fira.. thankz accept atoo jadi kawan korang. dan untuk dua tahun ni, kita same-same dapat tamatkan degree dengan on time! aminnn...


sekian.. daaa..

all is well.
xoxo =D
   

No comments: