August 9, 2015

datang dan pergi

#nowlistening: hatimati by ezad ft rj
#mood: gumbira memasak


selamat malam kesayangan jelata.

tu dia, melayan hati mati tapi bukan tengah keciwa  taw. just suka dengar. arrangement music dia melekat menusuk pemikiran atoo. malam ni, atoo nak storykan kemana atoo selama ni. cehh, macam ada yang amik tahukan. no lah. just nak ceritakan one part of my story supaya atoo tahu dimana atoo sebelom ni. 


shirah dan khaisin. dua dua ni lebih muda dari atoo, tapi lebih matang bila handle kerja memasing. thank you for being kind to me even we are not know each other well. dengan termenterai nya kenangan ni, satu keputusan sudah pun atoo capai. yups. tewara sdn bhd. selamat tinggal tewara. dan supaya atoo tak lupa. 



khaisin ni la satu-satu nya chinese in that office yang sangat bole bergather-gather. maybe fakto umo kot. dia muda lagi tapi dah kerja kat sini 5 tahun kaw. kira one of my senior la. memang atoo selalu refer dia kalau kerja atoo siap cepat. dan dia ni jugak la mangsa setiap kali nak balik rumah hujan lebat. memang sinonim atoo pernumpang jalanan. hahaha. thanks khaisin! see you again when i see you again..


shirah. sebaya khaisin dan atoo tua dari dia. yes! junior, tapi senioriti kat office. dan dia lah satu-satunya kawan atoo dari start kerja sampai habis kerja. nampakan, atoo memang takreti berkawan orangnya. hahaha. cerita dia, she is the very importang to me in the office even kita punya passion langsung tak related kan. 


yelahh. dari kosong taktahu guna mesin potostat sampai tahu bukak mesin tu, totally learning session kat sini. dari takreti guna faxs, nak scan, nak couriers, nak hanto reply emel bagai.. semua lah. dari atoo jalan kaki sampai tumpang kete sampai taktahu nak say thanks tu camne. dari atoo tak tahu nak cakap apa, sampai macam-macam cerita orang atoo ceritakan. hahaha. gila stress zaman kereja taw. dan, menjadi kuli itu sangat tak best! hahahaha...


kenangan. cerita. pengalaman. terima kasih shirah. thanks khaisin. thanks tewara s/b for giving me this opportunity to be the one part of your story. 


see you again
xoxo =)
coretan by atoo

No comments: