January 14, 2015

episod2 dunia dewase

#nowlistening: Evanesce by #superjunior
#mood counting days

eh, before tu. amboi kemain tempias awek kpop punye cerita tu menular berviral dah sampai mak dengan bapak atoo dok sound berdas das atoo sekali ni. hadoi. baru baca kat sompi.com nak dipenjara dengan fined rm1k. memang patot! komen atoo. serius ini memang patut. sebab awek tudung kpop ni habis satu sebelange kpop lover, runningman lover, ksong lover, kdrama lover semua kena tempias ni. ini memang tidak adil, tidak adil, tidak adil bagiku...


apa sudah jadi wahai adik-adik #B1A4fan yang mampu beli tiket fan meeting ni? dah kenapa terabur iman tengok artist kpop tu? mesti teruja bin eksited terlebih nama kena panggil naik pentas sampai lupa semuanya kan.. hadoi.. pening.. kelakor pun ada. atoo ni pun minat korea. tapi takda la sampai hingat dunia dik oi! malu kat orang korea. lepas ni depa mesti dah taksuka mai malaysia. arghhh!! 


ok itu tadi intro. habis intro. belum terlambat lagi nak ucap selamat tahun baru semua rakyat pembaca yang disayangi lagi dikaasihi. bulan satu lagi kan. dan dengan tahun 2015 baru ni, satu je perkataan yang tak tenhingga dan takkan pernah atoo lupa nak ucap hari demi hari;

Alhamdulilahh. Alhamdulillah. Alhamdulillah. 


berita baik yang macam pucuk dicita ulam mendatang sejak dua menjak ni. Alhamdulilah. bersyukur sangat-sangat. boleh dipanggil two step closer dah ni. haha. pertama. dipanggil interview. mula-mula memang dah tak semangat. tempat jaoh. kerja yang dioffer betol-betol lari dari apa yang atoo belajar kat uni. sekali usha tempat kerja. disapointed jugak la. enviroment ca ya nun alif semuanya. seriyau jugak.


time tuh. pasrah bin menyerah. datang je la interview alang-alang dah sampai. ingat lagi pesan abah, takpe lah kalau tak dapat. yang penting dah ada pengalaman inteview. tempat ni pun seram abah tengok. apa yang atoo study mengila pasal compani, skop kerja, jawapan cepumas interview, semua dah kelaut. jawab main taram. omputih atoo pun dah bunyi keling kaw. takdapat pun tak pelah. atoo ngedo.


seminggu lepas tu dapat mesej. pagi bute pulak tu. anda diterima. terkejut satu badan kejap. mimpi bulan jatuh keriba dah ni. tapi dioffer skop kerja yang ada mengena dengan business (apa yang atoo belajar). then lapor diri 26th Jan. husihhh. biar benar la kan. dua tiga malam jugak tido tersenyum-senyum kaw. terus mengila mengoogle rumah sewa, bilik sewa. hahaaha


kat sini atoo nak say, bebanyak terima kasih pada google kerana telah membuat app instant street view. banyak orang kata menda ni banyak bad effect dari good kan. pada atoo sebaliknya. dah dapat koll akak uma sewa, terus mintak alamat. cari kat app ni. siap dapat view rumah dan sekitar tu ada faciliti apa. dapat jugak praktik nak ke tempat kerja tu boleh sampai tak? hahaha.


dan semalam. baru je lepas settle semuanya. akak tu pun okay. rumah tu pun lengkap. tinggal bawak tilam dengan bantal je. hoho. maknanya tinggal habiskan sisa sisa berapa hari je ni dengan cerita korea. sedih pun ada. apa-apa pun doakan yang terbaik untuk atoo ditempat baru ye. semoga tahun2015 kali ni sama-sama membawa semangat baru untuk kita semua tempuh dan kumpul harta bebanyak untuk campai target hidup yang seterusnya. amiinn..


jadi orang tiram la kita kali ni..
xoxo =D

coretan by atoo

No comments: