March 15, 2015

setapakku melangkah jauh #temanlelakiupahan

#nowlistening: rahsia by ippohafiz
#mood: ahad daa..

salam kemasyarakatan rakyat yang nak ada tak ado ni..

alhamdulilahh. sempena dah beralih arah pada umobile ni. mampu la nak bersetart enjin, panaskan balik dengan dunia maya blogger ni. apa khabar saudara saudari? lain benor jugak rasanya bila dah lama tak berbelog ni. nak share ape ye? oh ya.

atoo dah selamat bekerja. dah masok dunia kerja yang serba bole la. so and so. alhamdulilah. masih bole lagi di under control ni haa. clique? ca ya nun alif. hahaha. sejak menetap menyewa menyendiri ni. so far. alhamdulilah. transpot? belum mampu la ceritanya kan. takpe. buat masa ni atoo menfefelin korea la kita. pergi balik ialah proses memburn kalori dan lemak tepu dengan yang super dengil kedahak tu.

"kekasihku ku simpan satu rahsia.. yang takkan pernah aku bukan hingga tiba sangat inii..."
tetiba kann



ahak! tu dia. atoo sooo kennot move la drama ni. layan tahap melekat duopuloppat jam ni haa. ost dia jangan cakap. nak tido dengar. nak siap gi opis dengar. kat opis jangan cakap la. kahkahkah.

first, for sure la pasal si el tu. atoo bukan nak cakap pe la, tapi si ungku tu memang dah lama usha sejak drama Tihany kalau korang pernah tertengok la. dan sejak tu dah pun jadi the one of my feberet selain jebatfoo, ahmad ziyad, romi cinta julia, aiman hakim, beto kusyairi, mark adam, eh!.. heehehe #kakidrama.

second, watak kyra dengan si adam tu sangat superb terbaik dari ladang. elizad memang jadi la arrogant nye tu. si adam tu. adoi. setiap kali scene dia je, even scene sedih dia pasal candy tu pun atoo taktahan, nak bedekah je. penyeri betol tu. kalau stress, bawak je keluar. macam macam bahan dia nak buat orang gelak. thumbs up la tuan director azmaaizalyusoof!! menjadi betol arahan dia.

lagu lagu dalam drama ni. omk! sangat sangat masuk, sangat sangat kena, thumbs up!! pada muzik director #temanlelakiupahan. kat sini atoo list kan senarai lagu yang dorang dah officialli beritahu dengan tak.

1. rahsia by ippo hafiz
2. hujan sepi by ippo hafiz
3. maafkan aku by ir radzi
4. sempurna waktu by ir radzi
5. cinta sempurna by nastia
6. angin kencang by nohsalleh
7. sang penikam by nohsalleh cover
8. sampai bila-bila by trisixty

ni la hasil titik peloh menguugle menyiasat menaip melirik lirik bagai nak rakk. tinggal lagi 8ep. biasalah kalau tinggal dua minggu ni for sure minggu sedih dan minggu hapy ending. kankankan??? the coming soon drama pulak you olls, dia isteri luar biasa, experimen cinta, hati perempuan, ajaib cinta, puteri bukan nama sebenar..

selamat berhujung minggu!!
xoxo =D


coretan by atoo

No comments: