November 20, 2014

korean drama for #kdramalover

#nowlistening: starlight by muse
#mood: settle hantor poposal


bismilah.
salam pagi pagi semua orang,

baru settle poposal research. see. nampak. tingal sebulan je lagi baru berjaya settlekan poposal? orang lain dah settle interbview kot. kau? what the??? hahahha. kata budak marketing. makin last minute satu-satu nya kerja itu, makin berkualiti hasilnya. apa yang kau cuba nak sampaikan ni haa?? kahkahkah


sebenarnya tengah benggang tahap cipanzi dengan diri sendiri ni. ext hardisk gua kena cyclic redundant error! benggang nya! dah lah 1tera. nyawa gua tu. semua kegembiraan gua terkisah dalam tu. adoii. matilahnak! korang yang belom or akan bakal terkena. eh, takdoh. mana ada doakan. choi! yang ini jangan buat. korang kalau tengah transfer data ke ext hardisk tu jangan loh tertido menunggu. tunggu sampai data habis ditransfer, baru tido. kalau tak, menanggis tak berlagu macam atoo ni. #janganbuat


its okay that love. the best of kdrama 2014. dengar banyak award drama ni dapat.


ok. yang atas tu selingan luahan perasaan. sharing kali ni khas untuk mereka yang kaki kdrama or kadang-kadang terasa nak layan korea kan. pun boleh. kdrama tu korean drama. yes! atoo the kdrama gegurl. suka layan. suka simpan. dan suka tengok lagi. atoo tak layan sangat tengok online. sebab kadang kadang tu banyak iklan. or part-part yang rasa tak masuk tu, nak skip-skip susah. loading dengan buffering je makan masa yaw. senang cerita. download terus. kalau best, rasa nak tengok lagi, simpan. kalau tak, delete terus. 

kat mana atoo selalu download?

2nd the best kdrama 2014. Fated to love you. janghyuk vs jangnara

kat airen357 ni memang atoo highly rekomen la kat korang. admin indon. senang faham. ceh. semua cerita latest korean drama boleh download free of charge kawan kawan. oh yah, variety show pun ada. running man. roomates. haa, yang lagi advance, dorang siap kasi full ost untuk satu drama tu. so, tak payah buang masa nak cari satu-satu kan. subtitle pun available. nak indon or english, tinggal sedut je. 5bintang.

yang ni second place after airen. pun boleh dikira senang and free tanpa sign up apa-apa. tapi dorama ni lagi skop meluas. ada jepun, chinese, korean, taiwan drama and movie. cerita lama-lama dulu pun ada. tapi bergantung pada link nya jugak. sebab kalau yang dah outdated tu link nya, almaklom je la. subtitle pun available. so, kira senang jugak la nak sedut dari website ni.. hahaha. 

Roomates season1. addicted varietyshow ni gara gara dongwook. hahaaha. #dongwookfans

dunia tv ni lebih kurang dorama dan lagi banyak berita sikit, gosip sikit. korea drama, movie, rating cerita, semua ada. ok. website ni pun dari negara seberang. tabik spring la kat orang seberang. advance dah ea dorang. kat website ni, atoo selalu download roomates, runningman. kira dia satu link je, dan tak makan banyak time downloading tu. dan paling best dorang ni cepat upload. kalau ahad, roomates aired, isnin dah dorang upload.. panas lagi tu. onehd pun tertinggal beza 4episod tau kalau atoo tak silap la dulu. hahaha.

saja nak bagitahu atoo ada koleksi runningman dari first episod sampai yang latest ni ep221..hahaha

website ni khas untuk runningman only. kadang-kadang kan bila lappy ni asyik asyik download dari website yang sama, download time tu macam makin slow siput. so, bila rasa download time ti makan 4 ke 3 hari katanya, atoo akan beralih arah kejap kat KshowIndo. subtitle komfim ado. and it is from seberang ya bapak-bapak, ibu-ibu. atoo, salute la sama korang!

and Roomates season2. dongwook still ada lagi. dan macam terfeelin kat dekat rhoyei otani. hehehe

last but not least, ymbulletin. free download. website ni pun offer korean drama, japan drama, ost sountrack and macam-macam lagi yang paling latest. atoo jejak sini bila nak download roomate punya subtitles. sebab dorang ni pantas dan superb efission. ahad petang roomates aired kat tv korea, selase dah ada upload subtitles. bukan senang kot nak sub kan. tapi kat sini more pakai torrent app. atoo kureng sikit. tapi takpa. korang boleh baca kat menu tab tu, how to download. love the all team! deabak! 

dan thats all lima link website yang atoo selalu gunakan. bukan takda yang lain, tapi buat masa ni dan tika ini, ni kira yang paling free dan senang access. tak perlu nak sign up, sign in dan sign out bagai. dorang ni semua memang super deabak la! hahaha. selamat mendownload!


ok. sekian untuk sharing kali ni. jumpa di next entries!
see yahh!
xoxo =D


3 comments:

Sally Yatiey said...

Hampir semua drama/reality show atas ni saya tengok. Dan minat DongWook jugak ni. Tu yang suka sangat Roommate!

Najib Ariyan said...

Salam kenal salam singgah salam 1Malaysia... hahaha saya belum pernah mengikuti sebarang siri cerita Korea tapi yg saya pernah ternampak, setua mana peranan pelakon Korea ni sama ada mak atau makcik, mereka nampak terlalu muda, mcm adik beradik je ngan anak diorang

cik atoo said...

@Sally Yatiey best kan ada roomates ala-ala dongwokk...hahaha